tisdag 3 maj 2011

Vilken politik står S i Halland för?

Skriver i dagens HP tillsammans med övriga moderata riskdagsledamöterna ifrån Halland.

När Socialdemokraterna nu har fått en ny partiledning är det dags för oss att ställa ett par frågor kopplade till vilken politik Socialdemokraterna vill driva. Partiledaren Håkan Juholt har belyst samhällsproblem utan att presentera några lösningar. Det är lösningarna och finansieringen av desamma som både vi och de halländska väljarna nu väntar på.

Alliansens jobbskatteavdrag har gett alla som arbetar, framförallt låg- och medelinkomsttagare, mer i plånboken. Med jobbskatteavdraget har ett vårdbiträde fått sänkt skatt med nästan 1500 kronor per månad, en metallarbetare med nästan 1700 kronor och en sjuksköterska med närmare 1750 kronor. Dessutom har jobbskatteavdraget varit framgångsrikt för att stärka drivkrafterna för arbete.

Trots detta har Socialdemokraterna blåst till strid varje gång vi föreslagit att skatten ska sänkas för alla som arbetar.

Tycker socialdemokraterna fortfarande att det är ett problem att vanligt folk får mer pengar över? Hur många steg ijobbskatteavdraget vill ni ta bort, och hur är er lösning för att det ska vara mer lönsamt att arbeta?

Med rut-avdraget har tusentals jobb skapats, vardagspusslet förenklats för många och svarta jobb blivit vita.

Hittills har omkring 300000 personer gjort avdrag vilket skapat en blomstrande bransch med över 11000 anställda. Vi har många av dessa i Halland. Trots det har Socialdemokraterna hittills tagit varje möjlighet att motarbeta reformen. Vill Socialdemokraterna fortfarande avskaffa rut-avdraget som lett till att tusentals jobb skapats?

Att ge fler ungdomar möjligheten att komma in på arbetsmarknaden är en av vår tids största utmaningar. För att ungdomar lättare ska få jobb har vi bland annat halverat arbetsgivaravgifterna för personer under 26 år. Detta har lett till att fler unga kunnat få in en fot på arbetsmarknaden. Detta har Socialdemokraterna protesterat högljutt emot och förespråkar istället chockhöjda arbetsgivaravgifter för personer under 26 år. Är det fortfarande Socialdemokraternas åsikt?

Att Socialdemokraterna samlat sig och valt en ny ledning är bra. Den tid av politiskt och ledarskapsmässigt vakuum som rått i landets största oppositionsparti är över. Det välkomnar vi. Men det innebär också att det är dags för Socialdemokraternas halländska riksdagsledamöter att börja ge svar på de frågor som såväl halländska väljare som vi politiska motståndare ställer.

Henrik von Sydow (M)

Anne Marie Brodén (M)

Jenny Petersson (M)

Michael Svensson (M), riksdagsledamöter för Hallands län

Share/Bookmark

Inga kommentarer: