måndag 9 maj 2011

Ha det gott i Kina

Som ung så såg jag hur jag skulle göra karriär inom IKEA - det blev lite annorlunda. Jag började på IKEA och på varuhuset i Älmhult (VH-011) 1999. När jag nu tänker tillbaka finns det flera chefer och personer på det företaget som inspirerat och präglat mig som person, på olika sätt.
Chefer som Jens, Sara, Johan, Åsa, Marie, Nina med flera. Men en av de cheferna som jag som ny inspirerades av var Anders Gyhlenius, varför skriver jag om detta… Det var ett tag sedan jag reflekterade över min tid på IKEA. Vilket jag idag åter igen gjorde efter att ha läst artikeln i KVP-Expressen.


Anders Gyhlenius, 58 - en av Ikeas toppchefer - samlade personalen i Kungens
Kurva och berättade:
- Jag har fått veta att jag har cancer. Läkarna säger att den inte går att bota.
Han stöttas nu av Ingvar Kamprad, 85, som brister i gråt när han talar om Gyhlenius.
- Anders är en jädra duktig kille och jag håller tummarna för att han ska klara av det här också
.

När Anders var varuhuschef i Älmhult imponerade han på mig, han var en insperatör, för att inte tal aom hans järnvilja och styrka. Han hade stor respekt, pondus och ett stort hjärta för andra människor. (Det är många minnen som dyker upp från uppackningen då alla inkl Anders slet för att få upp alla varorna).

Alla har vi våra utmaningar avslutas Anders artikeln...Anders ha det nu gott i Kina och lycka till i "Kinesiska muren maraton".


Share/Bookmark

1 kommentar:

Anonym sa...

Han tog sig igenom loppet och det gick bra. Tiden blev ungefär 7,5 timme.
Fint inlägg föresten!