onsdag 30 juni 2010

Unga röstar på Alliansen 19 septemver 2010

En klar majoritet av den stora ungdomsgruppen mellan 18 och 29 år står bakom den rödgröna oppositionen inför höstens val. Stödet för den borgerliga alliansen är rekordlågt bland unga skriver SvD.

Valet kommer att handla om jobben.Samtidigt känns det som att de rödgröna försöker komma undan med en jobbfientlig politik.

Alliansen har halverat arbetsgivaravgiften för företag som anställer en person under 26 år, en person under 26 år som varit arbetslösa under en lång tid omfattas av nystartsjobben. Alliansen har dessutom genomfört en stor reform av gymnasiet för att återupprätta kunskapslinjen samt minska klyftan mellan gymnasiet och arbetsmarknaden.

Tips på frågor att ställa till en socialdemokrat: hur kan fördubblad arbetsgivaravgift
ge fler unga jobb? Hur kan det ge jobb till en enda ung människa? Jag har själv ställt dessa frågor till SSU och Socialdemokrater i debatter, insändare mm, dock har jag inte fått något svar på frågorna.

Kärnan av moderaternas och alliansens jobbpolitik är viktig. I arbetslinjen där allas strävan och förmågor ska tas till vara på, det kommer jag att kämpa för.


Share/Bookmark

Inga kommentarer: