måndag 7 juni 2010

Färre Socialdemokrater vid regeringsmakten i Europa...

Socialdemokraterna på DN idag - Fler regeringar som tar ansvar för de offentliga finanserna är vad Europa behöver. Därför måste stabilitets- och tillväxtpakten göras stramare. Fantastiskt att de backar upp Anders Borg och Alliansens politik på området.

Börjar S inse att de inte har lågt förtroende i frågan?

Mona, det Europa behöver är färre socialdemokrater i regeringar runt om i Europa.

Niklas Sandström skriver på sin blogg om två faktorer som S "glömt bort" i deras artikel.

1) Att Wanja Lundby-Wedin som även är Europafackets ordförande (och som sitter tillsammans med Thomas Östros och Mona Sahlin i Socialdemokraternas verkställande utskott) argumenterat för att medlemsländerna ska bryta mot stabilitetspakten.

2) Att Thomas Östros och Mona Sahlin godkände försvagningen av stabilitetspakten när de var ministrar i den dåvarande Socialdemokratiska regeringen.

Det jag även tycker är bra att komma ihåg var att Europas socialdemokrater menade att EU:s samordnade stimulanspaket på motsvarande 3,3 procent av BNP var på tok för litet. De svenska socialdemokraterna drev den linjen också...

Mona Sahlin i sin budgetmotion 2009 menade att Sverige släpade efter på grund av för små finanspolitiska stimulanser och tog USA och Spanien som föredömen: “Störst insatser har genomförts i Förenta Staterna – en sammanlagd stimulans på närmare 6 % av BNP 2008-2010. Bland de större europeiska länderna har aktiviteten varit störst i Spanien där ekonomin har stimulerats med knappa 4 % av BNP.” Tur för Sverige att socialdemokraternas krispolitik inte verkställdes?

1 kommentar:

bloggare på icedaniel.se sa...

Men ni har ju i alliansen ett par huvudlösa folkpartiser i EU-frågan. Om de fick bestämma så hade Sverige hoppat på eurosamarbetet redan idag !