fredag 18 juni 2010

Jag och Niklas i HP

Vi måste arbeta mer

För att klara av framtidens utmaningar behöver vi arbeta mer, inte mindre. Vi behöver fler jobb att gå till, inte färre. Med rätt förutsättningar för unga i dag har Sverige all möjlighet att vara först med framtidens jobb.

En ny Alliansregerings viktigaste uppgift måste vara full sysselsättning och särskilt måste ungdomar prioriteras. Valrörelsen kommer att domineras av Alliansens förslag för att öka ungas anställningsbarhet och för att främja framväxten av framtidens jobb. Mot detta står vänsterexperimentets ungdomsskatt som ska göra det dubbelt så dyrt att anställa personer under 26 år.

Jobbskatteavdraget, sänkta arbetsgivaravgifter, RUT-avdrag, förbättringar i LAS och stora satsningar på innovationer, utveckling och miljö har skapat förutsättningar för framtidens jobb. Dessutom har arbetsgivaravgiften halverats för unga och helt tagits bort för långtidsarbetslösa unga. Ändå är det mesta ogjort och ijakten på framtidens jobb och full sysselsättning måste en ny Alliansregering öka takten.

Det måste bli enklare och lönsammare att jobba och förverkliga idéer. Skolan behöver moderniseras och utbytet med näringslivet öka. Nya sektorer måste öppnas med utökade hushållsavdrag, till exempel för IT-tjänster. Genom att modernisera Sverige med satsningar på forskning och miljöteknik skapar vi förutsättningar för nya jobb. Sammanhållningen måste stärkas genom aktivare matchning och fler stödåtgärder för dem som står längst ifrån arbetsmarknaden. I stället för bidragshöjningar måste unga människor få chansen att jobba i och utveckla välfärden.

Alternativet till dessa reformer är ett rödgrönt jobbstopp med en särskild skatt riktad mot unga. Med vänsterpartiernas budget blir det 8 590 kronor dyrare per år att anställa en student som jobbar extra och tjänar 4 000 kronor i månaden. En ung och nyexaminerad lärare med en lön på 23 000 kronor kommer att kosta ytterligare 43 905 kronor per år för skolan. Bara ungdomsskatten kommer att ta tre miljarder från välfärden för att i stället användas för att höja bidragen för dem som inte jobbar med upp till 6 000 kronor i månaden.

De tre vänsterpartiernas bidragspolitik är inte bara ett jobbstopp, den är också ett hot mot våra miljö- och välfärdsambitioner. Alliansens politik kan göra Sverige till ett föregångsland. När Sverige jobbar kan alla människor få bra liv och tillsammans kan vi gå framåt.

Jenny Petersson (M)
riksdagskandidat från Halmstad
Niklas Wykman (M)
förbundsordförande, MUF



Share/Bookmark

Inga kommentarer: