tisdag 15 juni 2010

Det gör ont!

Alla barn och ungdomar har rätt till kärlek, trygghet, omsorg, utveckling,
skydd, och hälsa. Barn skall få vara barn. Det spelar ingen roll om de är biologiskabarn, styvbarn, plastbarn eller adopterade. Skaffar man barn så ska man ta hand om dem.

Det gör ont att läsa artiklen i Aftonbladet där Svenska adoptivföräldrar skickade tillbaka sitt barn. Adoption ska vara för barnets bästa. Det innebär till exempel att
barnet ska få föräldrar och ett hem att växa upp i. Barnets främsta sätt först, det gör ont att se att vuxna människor kan behandla barn så illa som den lilla flickan som nu finns i Gambia.

3 kommentarer:

Sol sa...

Det man ska titta efter är främst det som vid första anblick inte syns. Världen är inte alltid så svartvit som den verkar, i synnerhet inte om man tar del av den värld som presenteras i media.

Jag skriver lite om det här fallet:
http://bhujapindasana.wordpress.com/2010/06/15/pinsamt-dalig-journalistik/

Anonym sa...

Adoptivföräldrarna är släktingar från Gambia. Inte ovanligt alls att folk från Somalia, Gambia mm låter barnet bo några år hos en släkting och det är väl vad som skett här. Och för att tjejen skulle få bo i Sverige adopterade de och förstod inte vår syn på adoption. De verkar ha en helt annan syn på barn än vi.

Anonym sa...

"Släktingarna" i Gambia är bla. barnets pappa.
Hemskt,va?