torsdag 28 maj 2009

sj

Sitter nu på tåget, är påväg söderut. I dag har jag jobbat, svarat på brev och givetvis kampanjat och tagit en debatt på Södra Latins gymnasium, det var en bra debatt.

Ebba Busch från KDU var grymt bra! Alfred Askeljung från CUF fick fart i debatten. Maria Ferm Grön Ungdom körde en retorik som gick ut på att inte rösta på M och KD för att EPP gruppen sammarbetar med Italienare. Dagens pessimister var Marcus Nyman Junilistan, Salar Rashid SSU, och sist men inte minst Eva-Britt Svensson V.

SSU vill lämna eu, men ändå skulle arbetsmarknadspolitiken styras från Bryssel.
Det finns många positiva exempel på EU:s betydelse för svensk arbetsmarknad och jobbtillväxt. Tjänstedirektivet kommer att bidra till att nya jobb växer fram. EU:s arbetsmiljöarbete sörjer för trygga arbetsplatser. Det regelförenklingsarbete som EU påbörjat förenklar företagares tillvaro.
Samtidigt är det viktigt att EU inte går för långt i sitt beslutsfattande. Vi moderater menar att arbetsmarknadspolitiken ska utformas i varje medlemsstat. EU ska inte bestämma löner eller ange i detalj hur enskilda rbetsplatser ska planera sina arbetstider.
Fråga att ställa till Socialdemokraterna - Varför ska arbetstiderna på svenska arbetsplatser bestämmas i Bryssel?

Eva-Britt Svensson var inte hon bättre då hon sa att hon står upp för ett EU som inte ska vara överstatligt samtidigt som hon i Bryssel vill reglera Kejsarsnitten i Europa. Bra att veta är att Socialdemokraterna röstade för vänsterpartiets Eva-Britt Svensson rapport med förslag där Europaparlamentet uttalar sig emot kejsarsnitt såvida det inte är medicinskt nödvändigt. Vilket knappast är EU:s sak att avgöra. Betänkandet vill dessutom fastställa vilka prioriteringar nationella hälsosystem ska göra.

1 kommentar:

Anonym sa...

du borde följt debatten lite bättre ssus representant nämnde aldrig något om utträdande. utan utnämnde en kritik emot EU.. det är fantastiskt att MUFARE lyckas förvränga debatten i bloggvärlden, ni är en ända stor bluff,,,MUF

MVH sanna publik...