torsdag 28 maj 2009

S bluffar om stödet till kommunerna

SvD synar S bluffen!

Socialdemokraterna hävdar ständigt att de vill skeppa mer pengar till kommunerna. De säger att Alliansens skattesänkningar har gjort att staten har mindre över till kommunerna, och att Socialdemokraterna följaktligen säger nej till dessa skattesänkningar, och istället vill skjuta till 8 miljarder kronor.

Det verkar som att Socialdemokraterna tro sig ha en egen sedelpress och driver på för ofinansierade utgiftsökningar i enorm skala. Under hösten har Socialdemokraterna sammantaget föreslagit nya utgifter och intäktsförsvagningar på närmare 100 miljarder kronor men redovisat finansiering för knappt 200 miljoner. Det skulle spä på underskotten, öka statens skuldsättning och i förlängningen ta resurser från viktiga välfärdsverksamheter som skola och sjukvård. Dessutom skulle möjligheterna att föra en aktiv jobbpolitik försämras.

För oss moderater är det mycket viktigt att värna sunda offentliga finanser och försvara det ekonomiska ramverk som syftar till att skydda oss mot påfrestningar. Jämfört med många andra länder står Sverige starkt rustat för att möta utmaningarna. Alliansen har sparat under goda tider, det innebär att vi nu kan möta krisen utifrån en betydligt starkare position än de flesta andra länder i vår omvärld.

Inga kommentarer: