onsdag 27 maj 2009

Hallandsposten 24/5

Moderaterna tar ansvar för klimatet

Jag tror på globala miljölösningar och samarbeten - vi lever i en värld där utsläppen är nationella men effekterna av dem internationella.

Klimatkrisen slår hårt mot hela världen - särskilt mot fattigare länder. Ett land som Sverige behöver därför visa solidaritet gentemot sin omvärld. Sverige har de resurser som krävs för att hjälpa andra länder att minska sina utsläpp.

Det är därför allvarligt att Socialdemokraternas partiordförande Mona Sahlin, numera enbart vill bedriva en nationell miljöpolitik. Det resulterar i att länder som är i stort behov av stöd för att minska sina utsläpp överges.

Vi moderater vet att rätt resurser snabbt kan göra stor skillnad i många länder. Med samma pengar som vi kan göra väldigt lite med här i Sverige kan vi göra väldigt mycket med i andra länder. Därför är det viktigt att Sverige driver en offensiv miljöpolitik och fortsätter ge sitt stöd till fattigare länder som saknar resurser för att minska sin klimatpåverkan.

Klimatfrågan är en global utmaning och vi får aldrig glömma att det är de gemensamma globala åtgärderna som i slutändan kommer att påverka klimatet även här i Sverige. EU behöver mer samarbete i miljö och klimatfrågorna, inte mindre. Rösta moderat den 7 juni.

Jenny Petersson, vice förbundsordförande Moderata Ungdomsförbundet, nr 34 på Moderaternas lista till Europaparlamentet

Inga kommentarer: