onsdag 13 maj 2009

SSU har kort minne

Fick tips på Dick Erixons blogg om en fantastisk text på en dagens ledare - I Norrtelje Tidning skriver Reidar Carlsson om de socialdemokratiska ungdomarnas aktion mot ungdomsarbetslösheten.

"För tre år sedan, under den socialdemokratiska regeringen, var arbetslösheten bland ungdomar lika hög som i dag, trots att det då var högkonjunktur. Även om alliansregeringens politik inte är tillräckligt bra för ungdomar, så var Socialdemokraternas politik uppenbarligen ännu sämre".

Det är en svår situation för många ungdomar. Det första som man då inte ska göra är att genomföra den ungdomsskatt som Socialdemokraterna föreslår, det vill säga att dubblera arbetsgivaravgiften för att anställa någon som är under 26 år. Det skulle skapa en kraftig kostnadsnackdel för en ung människa som försöker få ett arbete.

Regeringen har jobbat för en tydlig arbetslinje som har gjort att vi hade en väldigt hög sysselsättningsnivå när vi mötte lågkonjunkturen.

För ungdomar har alliansregeringen har tagit fram stöd för lärlingsplatser. Det finns lediga platser i den svenska högskolan och i universitetsvärlden för den som vill välja den vägen - regeringen har satsat på att svenska skolor från tidig ålder till hög ska bli bättre.

Regeringen har också infört ett riktat nystartsjobb där vi helt tar bort arbetsgivaravgiften för den som är ung och har varit utanför arbetsmarknaden i sex månader. Regeringen har dubblerat den insatsen för att ge en hjälpande hand till dessa ungdomar att komma in på arbetsmarknaden.

Regeringen har inte tagit bort eller reformerat LAS...

Inga kommentarer: