onsdag 27 maj 2009

MUF:s förbundsordförande Niklas Wykman.

Moderata ungdomsförbundets ordförande Niklas Wykman vill att en militär insatsstyrka ska kunna frita den svenske journalisten Dawit Isaak som sitter fängslad i Eritrea.

SR
Dawit Isaak har fortfarande inte fått någon rättegång och i går sa den eritreanska presidenten Isaias Afwerki till TV4 att de varken kommer släppa Dawit Isaak eller ge honom någon rättegång.

–Därmed verkar ju dörren för diplomati stängd och också hoppet om att det skulle gå rätt till, säger Niklas Wykman.

expressen skriver följande:
Niklas Wykman har varit engagerad i frågan om Dawit Isaak i fler år och säger att den tysta diplomatin inte visat sig effektiv.- Dawit Isaak är en symbol för yttrandefrihet och kampen för demokrati, och han har blivit obefogat fängslad. Därför tycker jag det är befogat med en militär insats, säger han.

Även Hallandsposten (TT) har noterat Niklas och MUFs ståndpunkt
TT: Du tror inte på det diplomatiska arbete som pågår?
- Nu har Dawit suttit fängslad oerhört länge och någonstans måste man ställa sig frågan om hur länge vi kan acceptera att han hålls kidnappad, säger Wykman.
Eritrea och regimen där har ju valt att kidnappa en svensk medborgare, det är oacceptabelt. Därför tycker jag att man ska överväga även militära insatser för att frita Dawit.

För ett par år sedan föreslog Wykman också en liknande insats, men utan framgång. Nu, i och med frågans aktualitet, tror han att förslaget kommer i ny dager.

Inga kommentarer: