måndag 18 januari 2010

Läsvärt under dagen

Hittade en mycket läsvärd text hos Mary om pensioner och jobbskatteavdrag.... äpplen och päron

Varför skulle Socialdemokraterna plötsligt börja gynna pensionärerna, undrar Sanna Rayman. En mycket bra fråga tycker jag. Varför skulle de? De har inte gjort det innan, de hade tolv år på sig.

2 kommentarer:

EKOMAT OCH EKOTIPS sa...

Hej!

Istället för snacket om pensionärerna så borde vi fokusera på ungdomarna och studenterna.

Det är här som framtidens arbetskraft finns.

Många börjar ge upp hoppet då de känner sig motarbetade överallt i Sverige.

Jag och många med mig har tröttnat på att alltid sorteras bort när vi söker jobb trots att vi har investerat i en bra utbildning av hög kvalitet.

Fler av oss överväger att emigrera/utvandra för vi känner oss inte önskvärda i Sverige som läget är idag.

Har också fått information från en tillförlitlig källa som visar på att alltfler ungdomar väljer numera gymnasieutbildning och college i Amerika istället för att stanna i Sverige. Detta därför att de har fått upp ögonen för det faktum att samverkan mellan utbildning och arbetsmarknad fungerar bättre i Amerika. Det är också många som söker sig till Kanada istället för att stanna i Sverige, därför att samverkan mellan Akademi och verklighet är bättre utbyggt där.

Så jag undrar när partierna skall vakna och inse att Sverige håller på att förlora hela den framtida arbetskraften till andra länder där de tas emot med öppna armar.

Jenny Petersson sa...

Vi måste bejaka entreprenörskap och företagande. Det är där jobben kommer.

Att vara ung och ha framtiden framför sig är viktigt. Jag tror att för unga blir framtiden bättre med en borglig regering - en regering som satsar på att fler ska komma i arbete.

Som Fredrik sa - Vi ska satsa på människorna, inte på industristöd.

Alliansen vill se till att människor är anställningsbara via bra utbildningssystem: grund- och gymnasieskola, men också möjligheter att komplettera.

Men det räcker inte med det. Man ska få visa upp vad man kan via praktik och lärlingssystem, via en arbetsförmedling som numera arbetar med att öppna dörrar in till företag snarare än att stänga dörrarna kring alla dessa åtgärder som förr mest fanns till för att dölja arbetslösheten.

Alliansen ska till det föra en politik som sänker trösklar och minnas att ska man få jobba efter egen arbetsförmåga är det många som har svårt att hävda sig i det moderna arbetslivet. Regeringen har skapat lättnader för den som anställer yngre, för den som anställer äldre, för den som anställer någon som har varit länge utanför arbetsmarknaden och för den som kommer till Sverige som asylsökande. Det är en hjälp på vägen att komma in på arbetsmarknaden.

Alliansen har tagit viktiga steg. Och vi måste ta ytterligare steg för att sänka trösklarna under kommande mandatperiod.