tisdag 12 januari 2010

Lägga ner?

Då var det dags igen... Halmstad & Co... dags att lägga ner?

Hallandsposten skriver... Nya bekymmer har dykt upp för kommunens evenemangsbolag Halmstad & Co. Det gäller ett samarbetsavtal om artistbokningar till marinfestivalen som förra vd:n Anja Kreivi tecknade 2009 .

Då vållade avtalet kritik från de lokala företagen inom nöjesbranschen, eftersom de inte fick chans att lämna anbud och i vissa fall inte fick svar på sina offerter, innan bolaget gjorde upp med ett företag i Stockholm.

Nu kan det visa sig att samma företag har option (företräde) även till artistbokningarna under marinfestivalen den här sommaren. Det luddigt skrivna avtalet ger utrymme för olika tolkningar av vad som egentligen gäller.

Vi Moderater har ett särskilt ansvar att lösa samhällsproblem och prioritera skattepengar rätt. Vi har lovat väljarna att satsa på tryggheten, skolan och omsorgen. Det har vi bara råd med genom att fler Halmstadbor jobbar när det blir mer lönsamt att arbeta.

Skattehöjningen som skett i Halmstad rimmar dessutom särskilt illa med att kommunen driver ett bolag som Halmstad & Co som flyttar på turistinformationen för flyttens skull, arrangerar en marinfestival för miljontals kronor... Nä, dags att lägga ner Halmstad & Co?

Inga kommentarer: