onsdag 13 januari 2010

Cristina ser till att vi inte gömmer och glömmer någon...

Den nya sjukförsäkringen får fler tillbaka i arbete http://www.regeringen.se/sb/d/12399/a/137834

Inspektionen för socialförsäkringen (ISF) presenterar i dag en rapport som visar att rehabiliteringskedjan förkortar sjukskrivningarna och att fler återgår i arbete.
- Det är glädjande att den nya sjukförsäkringen får människor tillbaka i arbete. I dag ligger ökat fokus på rehabilitering och hjälp att komma tillbaka genom tidiga insatser, säger socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson.

ISF:s rapport har utvärderat effekterna av de fasta tidpunkterna för prövning av arbetsförmågan som genomförs efter 91 och 181 dagars sjukskrivning. Resultatet är att fler återgår i arbete på såväl hel- som deltid och att sjukskrivningstiderna blivit kortare.

- Den nya sjukförsäkringen handlar i grunden om synen på människan. Alla ska få rätt stöd, vård och rehabilitering för att kunna komma tillbaka och få möjligheten att känna sig behövd i samhället, fortsätter hon.

De nya reglerna infördes 1 juli 2008 för att bryta den passivitet inom sjukförsäkringen som hade lett till den höga sjukfrånvaron och den höga andelen förtidspensionärer.

Inga kommentarer: