tisdag 23 mars 2010

Vi väntar på svar Mona....

I dag vid lunch hade Fredrik Reinfeldt och Per Schlingmann en pressträff på blåhörnet.
Själv mumsade jag i mig dagens lunch två trappor upp :)

Politikerbloggen - Statsminister Fredrik Reinfeldt anser att de rödgrönas skattepolitik riskerar att allvarligt skada Sveriges ekonomi. På en pressträff i Moderaternas högkvarter ställde statsministern och partisekreteraren Per Schlingmann tre frågor till oppositionsledaren Mona Sahlin.

De tre frågorna som Fredrik Reinfeldt ställer till Mona Sahlin är:

1. Vänsterexperimentet vill göra det mindre lönsamt att arbeta, dyrare att anställa och svårare att vara företagare. Hur ger en urholkad arbetslinje fler jobb?

2. Vänsterexperimentets skattepolitik riskerar att allvarligt skada Sveriges ekonomi. Vad händer med arbetslösheten, tillväxten och räntorna om skattechocken blir verklighet?

3. Vänsterexperimentet vill montera ned kunskapslinjen i den svenska skolan. På vilket sätt hjälper minskade kunskaper i skolan dagens unga till en bättre framtid?

Vi få se om Mona svarar på dessa frågor....
Under tiden så kontrar Östros med ett par frågor... Kunde Mona inte sätta ihop dem själv?!?!

Östros frågor till Statsministern:

1. När tänker den borgerliga regeringen sluta behandla pensionärer som bidragstagare och ta bort den orättvisa pensionärsskatten?

2. Hur kan ni vara så nöjda med jobben och ekonomin när Sverige har bland den högsta ungdomsarbetslösheten i Europa?

3. Hur kan ni fortsätta att låna till skattesänkningar när 25 000 lärare, sjuksköterskor och förskolelärare redan har sagts upp i välfärden?

Vad som även är oroande är att Östros verkar ha missat att världen och Sverige drabbats av en finansiell kris. Att vi står inför stora utmaningar i svallvågorna av krisen råder det ingen tvekan om.

Regeringen har vidtagit åtgärder för att förbättra sysselsättningen för unga. Arbetsgivaravgifterna har sänkts kraftigt för arbetsgivare som anställer unga.

När vi idag står inför en besvärlig tid där fler ungdomar hotas med uppsägning är det därför obegripligt att oppositionen vill försvåra för ungdomar att få jobb. Medan regeringen har gjort det billigare att anställa ungdomar så väljer t.ex. socialdemokraterna att införa en särskild skatt som närmast är att betrakta som en ungdomsskatt. S vill höja arbetsgivaravgifterna för unga - Hur leder det till fler jobb Östros?

Inga kommentarer: