måndag 8 mars 2010

RUT

Sedan Alliansen införde avdraget för hushållsnära tjänster, det så kallade RUT-avdraget, har resultatet överträffat förväntningarna. Reformen har underlättat i vardagspusslet för många. I Halland har drygt 8400 personer i olika åldrar valt att använda avdraget. Nya företag har vuxit fram och enligt tjänsteföretagens organisation Almega har över 11 000 nya jobb skapats sedan reformen infördes och företagen själva uppger att 75 procent av de nyanställda kommer från arbetslöshet.

Vi kan sammanfattningsvis konstatera att den nu treåriga reformen har gjort att svarta jobb har blivit vita, nya arbetstillfällen gett möjlighet till egenförsörjning och att många nya företag har vuxit fram till följd av reformen.

Vänsterkartellen har under den senaste veckan visat ett stort motstånd till avdraget för hushållsnära tjänster. Efter att partierna (S+V+MP) har velat fram och tillbaka på olika håll, tycks de nu ha landat i ett klart och tydligt besked - de hushållsnära tjänsterna ska bort. Vänsterkartellen vill med detta politiska beslutet avveckla jobb och företag.

Det är tydligt att jobben kommer att bli en av de viktigaste frågorna i höstens val, vilket är bra. Vi i Allians för Sverige prioriterar en samlad politik för fler jobb som inkluderar att det skall bli mer lönsamt att arbeta, samt enklare att starta och driva företag. Vår uppfattning är att för att vi även i fortsättningen skall ha en fungerande välfärd är alla jobb viktiga, inklusive sådana som skapas i hushållsnära tjänstebranschen.

Inga kommentarer: