onsdag 24 mars 2010

Uppdrag granskning tog mitt fokus...

I dagens uppdrag granskning - 14-åriga "Linnea" våldtogs på en skoltoalett. Men när hon anmälde övergreppet förlorade hon sina kompisar och vuxenvärlden vände henne ryggen. På nätet och i det lilla samhället smutskastas Linnea samtidigt som pojken hyllas. Och hetskampanjen pågår än idag - trots att pojken dömts för ännu en våldtäkt.

Sumering av Uppdrag granskning - "Linnea" blev våldtagen, gärningsmannen dömd för både den och ytterligare en våldtäkt - samhället stöder honom och smutskastar ofren - för er som läser detta - jag är ganska upprörd!

Det som upprör mig mest är de vuxnas agerande. Prästen, rektorn, fritidsledarna, för att inte tala om de anonyma vuxna... Jag blir så trött på synen att det är våldverkarna som det är synd om, medan brottsoffren bara är besvärliga när de vill ha rättvisa och upprättelse.

Programmet är bara ett exempel som bevisar att vi måste hitta nya vägar till att förebygga och motverka unga människors utsatthet.

Avslutningsvis straff är viktiga och har två syften -brottslingen sonar sin skuld till brottsoffret, och genom att avtjäna straff kan brottslingen återupprättas.

1 kommentar:

Anonym sa...

Bli medlem i gruppen på Facebook:

Stöd "Linnea" & "Jennifer" i Bjästa.

/Skaparen av gruppen