tisdag 21 februari 2012

SR Halland

Har blivit intervjuvad av SRHalland - om barnomsorgen i Halland - det har gjorts en undersökning i Halmstad, (motsvarande finns inte i övriga kommuner) där var 10% inte nöjda med barnomsorgens tillgänglighet - men samma personer skulle bli nöjda om öppestiderna startade 30 min tidigare och att förskolan stängde 30 min senare.

Avseende frågan om barnomsorg på obekväm arbetstid kan jag konstatera ... att 118 kommuner tillhandahöll verksamhet på obekväm arbetstid under 2010.

Många föräldrar med obekväma arbetstider har svårt att få ihop vardagen, då bristen på barnomsorg är skriande under kvällar och helger... Barnomsorg är en viktig fråga samtidigt är det viktigt att konstatera att behovet och efterfrågan ser olika ut.

Avslutningsvis, alla som kan och vill ska kunna delta i arbetslivet. Det är viktigt att alla föräldrar som vill får möjlighet att komma ut i arbete, att få en inkomst och att ha inflytande över sin vardag. Vi som moderater har ett ansvar att visa vägen. Detta måste ske på lokal nivå i kommunerna där barnomsorgen organiseras.
 
Kanske få till en fråga om detta till Statsrådet - vad som görs på området.

Inga kommentarer: