tisdag 28 februari 2012

Skattechocker behövs­ inte

Skriver tillsammans med moderata riksdagsledamöterna från Halland  - HP

En ansvarsfull politik måste ta sin utgångspunkt i en relevant verklighetsbeskrivning. Och hur upplever då människor att samhällsklimatet förändrats sedan alliansregeringen tillträde? Vår erfarenhet är att finns en utbredd känsla av att vi nu har en regering som tar ansvar för statens finanser och säger: Jobben är viktigast.

Sverige beskrivs i den socialdemokratiska retoriken som en plats där arbetslösa kastas ut i osäkerhet. Verkligheten säger något annat. Det är bara att besöka den kompetenta personal som jobbar på någon av våra arbetsförmedlingar runt om i landet och berättelsen ser helt annorlunda ut än vad Socialdemokraterna vill göra gällande.

När det gäller kritiken mot att Fas 3 har 30 000 personer inskrivna glöms det faktum att 15 procent av dessa går vidare till jobb. De som får stöd i Fas 3 är personer som varit arbetslösa mycket lång tid, i genomsnitt åtta år, och som står allra längst från arbetsmarknaden. Samtidigt visar den utvärdering som arbetsmarknaden genomfört att 77 procent av deltagarna i Fas 3 var helt eller delvis nöjda med sin Fas 3-plats och närmare åtta av tio ansåg att uppgifterna var meningsfulla. Fler får jobb och fler är nöjda.

Tittar man på enskilda aktivitetssamordnare inom Fas 3, så är de som tar emot flest arbetslösa ideella krafter som till exempel Röda Korset, Myrorna, Klara i Varberg och Erikshjälpen. De ger meningsfulla uppgifter till de arbetssökande som annars inte skulle blivit gjorda.

Att skapa starka och hållbara bryggor för människor som hamnat i arbetslöshet är en prioritering som ligger fast. Alliansen satsar över 8 miljarder kronor på en aktiv arbetsmarknadspolitik under de närmaste åren.

Men missta er inte, pengarna som Socialdemokraterna säger sig vilja investera ytterligare ska tas från arbetsgivare och privatpersoner genom att kraftigt höja skatten för människor som arbetar och företag som anställer.

Vi har investerat i Sverige och framtiden – utan att höja skatten. Skulle skatterna höjas kraftigt när ekonomin är skakig leder det till minskad konsumtion och högre arbetslöshet, vilket urholkar våra möjlig­heter att satsa på välfärden och underminerar Sveriges konkurrenskraft.

Perioden 2010–2021 avser alliansregeringen lägga närmare 500 miljarder på infrastruktur som ett exempel. För Hallands del blir det dubbelspåring järnväg genom Varberg som kommer att byggas inom ramen för infrastrukturplanen. Alla som bor i Varberg med omnejd vet vilket lyft det kommer att bli för stadsmiljön, kommunikationerna och pendlingsmöjligheterna.

Henrik von Sydow, Anne Marie Brodén, Jenny Petersson och Michael Svensson (M), riksdagsledamöter från Halland

2 kommentarer:

Jenny Petersson sa...

Inte mycket till kommentar och diskussion - bara högt tonläge - tråkigt...

Jenny Petersson sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.