tisdag 22 november 2011

Polismyndigheten i Halland

I går var ett av besöken hos Polismyndigheten i Hallands län - besök hos polisen är ett sätt ta del av viktig information som berör vårt uppdrag. det var viktig och nyttig information.

En viktig fråga som vi tog upp under dagen var häktesfrågan. Halland är i dag det enda län i Sverige som inte har ett häkte. Under ett par års tid fanns ett provisoriskt häkte i polishuset i Halmstad, där Kriminalvården hyrde tolv arrestlokaler av polisen. Det var dock långt ifrån tillräckligt och sedan en tid tillbaka finns inte ens detta provisoriska häkte kvar.

Vilket innebär en ökad transportkostnad för polisen och Kriminalvården från och till häktesförhandlingar och huvudförhandlingar (då de sker i något av häktena i Göteborg, Helsingborg, Malmö eller Jönköping, ibland till och med längre bort). De omedelbara effekterna av detta är personellt resursbortfall, ökat övertidsuttag och effektivitetsförluster som går ut över den ordinarie polisiära verksamheten. Se även Alliansen i Hallands gemensamma motion.

Fler frågor som dök upp under besöket: Varför uppdagar polisen allt fler narkotikabrott? Vad ligger bakom minskningen av våld i offentlig miljö? Hur arbetar polisen med assistansbedrägerier? Frågorna var många när flera av länets riksdagsledamöter besökte Hallandspolisen.

Share/Bookmark


Inga kommentarer: