onsdag 30 november 2011

Dagens skattepolitik i Sverige - en framgång

Stor turbulens i ekonomier runt om i Europa - vilket skapar oro. Sverige är dock ett av få länder som skiljer ut sig från utvecklingen runt om i Europa. Detta beror på att ordning och reda i de offentliga finanserna är hörnstenen i den svenska finanspolitiken.

I dagens Expressen går det att läsa att Miljöpartiets väljare att den borgerliga alliansen är bäst på att sköta Sveriges ekonomi. Det visar en undersökning som SVT låtit Sifo göra.

Även Leif Pagrotsky (S) säger att Socialdemokraterna vill inte förändra dagens skattepolitiken - vi får se om Håkan Juholt vill samma sak.

Men avslutningsvis, i socialdemokraternas skuggbudget för 2012 bekräftar tydligt att (S) fortsatt sätter bidragslinje framför arbetslinje och nya jobb. Bland de många skattehöjningar som Socialdemokraterna föreslår för människor som arbetar och Sveriges företag kan nämnas höjda inkomstskatter, höjda arbetsgivaravgifter för unga, höjd restaurangmoms och halverade RUT- och ROT-avdrag. Pengarna används till stora satsningar på utbyggda bidragssystem. Det är inte så man tar ansvar för Halland och Sverige.
Share/Bookmark

Inga kommentarer: