söndag 16 januari 2011

Nya mätningar

I dag kom det nya mätningar som visar att Socialdemokraternas stöd har sjunkit under 25 procent. Men vart är de på väg, jag har många gånger kritiserat Mona Sahlin befogat och obefogat – men ibland återkommer jag till tanken vart hade S varit om Mona hade fått förnyat och förändrat?! Men det är ett svar jag och resten av Sverige aldrig kommer att få.

Men i nuläget vet vi att Mona Sahlin tvingades bort efter att lett socialdemokraterna genom och till deras sämsta valresultat i modern tid. Nu visar mätningar att de har sjunkit än mer sedan valet. Är detta en tillfällighet eller är det en förändring som kommer att fortsätta.
Socialdemokratin har i land efter land runt om i Europa fallet ihop som och man har inte klarat av att resa sig. Kommer vi bevittna även detta i Sverige?

När Mona Sahlin meddelat sin avgång ropade sossarna på förnyelse och en ny väg att vandra för S?! Men vart är de på väg? I dag ca två månader efter pressträffen i partihögkvarteret verkar Sven-Erik Österberg vara den som är hetast som efterträdare. Ok, Sven-Erik Österberg som partiordförande och som ekonomisk politisk talesperson Thomas Östros, vad hände med förnyelsen!?

Avgörande för S är om de kan vända denna kris till framgång och hur stor förmågan har de att förnya sig. Det kommer att kräva en partiledning med stort mod och engagemang. Vem det blir och vägen dit kommer vi med att kunna följa.


Share/Bookmark


Inga kommentarer: