måndag 17 januari 2011

I HN, RUT fick behålla jobbet


Rut och Rot ger många jobb, konstaterar Jenny Petersson (M), riksdagsledamot från Halland.

Debatt.

Den 4 januari hade Rut namnsdag. Ett sent grattis får jag säga till alla som heter Rut, men grattis även till de 442 företag som under år 2010 sålde hushållsnära tjänster till 10 832 köpare av Rut-tjänster i Halland. Tack vare att väljarna gav Alliansen stöd att fortsätta regera, får nu både Rut- och Rotavdragen vara kvar.

Rut- och Rot-avdragen har under år 2010 lockat över en miljon köpare i Sverige. Bara i Halland har över en halv miljard kronor betalats ut från Skatteverket till 10 832 köpare av Rut-tjänster och till 33 917 köpare av Rot-tjänster. Omkring 2 800 företag berörs i Halland.

Många av dem som fått jobb inom dessa branscher har varit långtidsarbetslösa eller tidigare jobbat svart med all den otrygghet som det innebär. Nu har dessa människor riktiga jobb med riktiga löner.

Vi moderater vill att Rut- och Rot-avdragen ska vara kvar. För oss är detta ingen tillfällig åtgärd i lågkonjunktur. Detta är en satsning som visat sig är effektiv och ekonomiskt lönsam både för företagen och för statskassan. Men inte bara det, det mest glädjande är att Rut – eller vad hon eller han än heter – har ett jobb och en riktig lön.

Jenny Petersson (M) Riksdagsledamot Hallands län

Share/Bookmark

Inga kommentarer: