tisdag 27 april 2010

Trafikforskare dömer ut oppositionens föreslag

Trafikforskare dömer ut oppositionens föreslagna satsning på höghastighetståg som dyr och ineffektiv.... Peter Eriksson (MP) säger själv att miljövinsterna inte är så bra om man inte går från biltrafik eller flygtrafik till järnväg... Min fundering, höghastighetståg mellan Borås och Göteborg vem ”tusan” har behov av bara den sträckan? samma sak mellan Linköping och Stockholm!?!? Borde det inte vara sträckor där flyget ersätts enligt er argumentation, Hur tänkte ni S+V+MP !?!?


2 kommentarer:

Anonym sa...

En normal intelligent person borde förstå behovet av snabb och effektiv pendling i ett område som är Sveriges tredje största pendlingsområde. Sträckan Borås - Göteborg överträffas bara av Stockholm -Uppsala och Malmö -Lund.

För att konturera med privatbilismen och göra kollektivtrafiken riktigt attraktiv för pendlare behövs höghastighetståg i Sverige. Att just sträckan Borås – Göteborg börjar byggas så fort som möjligt är både ekonomiskt och samhällsekonomiskt riktig och förutom det ett glädjande beslut för de flesta boråsare.

Jenny Petersson sa...

Kostnaden blir stor och miljövinsten är som sagt inte stor...