tisdag 6 april 2010

Sverige jobbar!

Vi älskar alla jobb och tycker att alla jobb är värdefulla. Att jobba är att göra något bra för sig
själv men också att bidra till att göra Sverige och framtiden bättre. Alla jobb behövs lika mycket
och speciellt ska politikens uppgift vara att hjälpadem som har svårt på arbetsmarknaden att få ett jobb....

... Dagens tips - besök muf.se

Mot moderaternas jobbpolitik står vänsterexperimentets bidragslinje där mellan 40 och 70 procent av alla utgiftsökningar ska gå till bidrag. Ungdomsskatten skulle också slå mycket hårt mot ungdomar som behöver ett jobb. För en småföretagare som har två ungdomar anställda under 26 år skulle kostnaderna öka med 80 000 kronor/år... Hur blir det fler jobb genom att göra det dyrare att anställa ungdommar?

2 kommentarer:

EKOMAT OCH EKOTIPS sa...

Hej!

Hur svårt skall det vara att förstå att det faktiskt är gigantiskt hård konkurrens om jobben?

På varje jobb är det i princip minimum 1000 sökande, och varje arbetsgivare söker på sin höjd 1 person. Det betyder att bland de som söker så sorteras 999 bort.

För många upprepas det här gång efter annan, och de som drabbas av det uppskattar inte Moderaternas nedlåtande kommentarer om arbetslösa.

Jag vet av egen erfarenhet, det har i princip aldrig varit under 800 sökande någon gång på någon av de jobb/tjänster jag sökt, och då har jag blivit bortsorterad varenda gång. Så, jag vet hur konkurrensen ser ut och vad det får för konsekvenser.

Många av hos har dessutom minimum en magisterexamen från universitet eller högskola inom discipliner eller områden som håller mycket hög kvalitet enligt Högskoleverkets utvärderingar.

Så nyansera diskussionen kring arbetslösa, arbetslöshet och verkligheten. Låt oss få ett ord med i laget. Lyssna på de av oss som har erfarenhet av hur det går till där ute i verkligheten.

Jag har dessutom erfarenhet av att ha varit på några intervjuer så jag vet precis hur det går till, så jag går inte på ert snack om att det är de arbetslösas eget fel att de är arbetslösa.

Problemet är snarare konkurrensen om varje jobb, och att arbetsgivarna då måste välja och då tvingas de sortera bort vissa personer varje gång.

Så, det mest intressanta är att studera vilka det är som konstant sorteras bort och varför. Detta utan att göra ideologi av det.

Varje människa är unik och var och en har sin livssituation, så man skall inte gå fram som en ångvält och snacka skit om människor man inte känner genom att dra alla arbetslösa över en kam.

Mvh

Mikael

Jenny Petersson sa...

Jag ser verkligen inte ner på den som kämpar för att få ett jobb, vet inte vad du hänvisar till för nedlåtande saker...

...Sverige har klarat krisen bättre än många andra länder och det finns skäl att vara optimist!!

Men självklart känns det tungt för många studenter som har pluggat i många år och inte får något jobb.

Ett exempel på vad gör alliansen åt det; billigare att anställa unga genom att sänka arbetsgivaravgiften.

I Framtiden måste ungdommar/studenter vara mer matchade, "anställningsbara". Högskolan/universiteten och näringslivet måste sammarbeta mera, tex praktikplatser, examensarbeten och uppsatser... Bra exempel finns bland de lärosäten som vi har i Sverige.

Hoppas att det löser sig på bästa sätt för dig Mikael.