torsdag 8 april 2010

Kunde de inte använda pengarna till något bättre...

Det är riktigt trist att tiden är förbi då MUF:are och SSU:are möttes i debatter och kunde föra samtal och diskussioner om Sveriges framtid. Denna tid är ett minne blott, medan vi i Moderata Ungdomsförbundet har utvecklat vår politik och slipar på våra argument till valrörelsen verkar SSU drabbas av en kollaps utan dess like.

Efter att ha sett deras reklamfilm så undrar jag hur mycket pengar de kan kasta i sjön. SSU är ju det politiska ungdomsförbund som har mer pengar än samtliga övriga ungdomsförbund har tillsammans, det lönar sig att vara LO:s ungdomsförbund. TV-reklamen som de köpt inför valet kunde vara ett perfekt tillfälle att börja driva ungdomsfrågor på rätt sätt.

Filmen syftar till att vara överraskande. I filmen får vi se en ung kille som antyds ha haft sex med en äldre kvinna. En använd kondom och löständer med tillhörande uppvaknande av sängen säger sitt (eller kanske mer om SSU). Budskapet ”Visst blir man förvånad?” visas och vändningen är att killen har ett jobb, trots den höga ungdomsarbetslösheten. Ok?!?!

Det finns inga politiska lösningar eller förslag på lösningar i filmen. Sex med äldre, Att en ung kille ska jobba med traditionellt LO-jobb, sexuellt möte, Vad kommer härnäst?

MUF:s förvalskampanjSverige jobbar, som sagt betydligt vassare med politiskt innehåll!

Inga kommentarer: