lördag 6 juni 2009

Utan publicitet I HP

Fick inte mina svar publicerade i HP varken till Jenny Johansson (MP) eller Magdalena Streijffert (S)...

Svar till Magdalena Streijffert(S)HP 2 juni

Klimatfrågan är EU-valets viktigaste fråga. Vi delar vår miljö, precis som vårt ansvar för den.

Magdalena Streijffert försöker i desperation lansera ett så kallat ”A green new deal”. Precis som Roosevelts ”New Deal” innehåller det här paketet ”jobbskapande stimulanser” och ”ambitiösare satsningar” i det egna landet.

Till skillnad från S och Magdalena Streijffert driver Moderaterna en resultatinriktad politik. Socialdemokraterna vill att vi koncentrerar utsläppsminskningarna till Sverige, trots att Sverige bara står för 0.2 procent av alla utsläpp av växthusgaser. EU står för 13 procent av världens utsläpp och med enkel mattematik så innebär detta att 87 procent av utsläppen av växthusgaser släpps ut resten av världen, så Magdalena Streijffert (S) det innebär att klimatutmaningen i allra högsta grad är internationell och att vårt EU-medlemskap är nödvändigt.

Föroreningar har aldrig gjort brytt sig om nationsgränser och det gör miljöutmaningarna till den fråga som kanske allra mest visar vikten av ett starkt EU-samarbete. Sverige ska därför vara en pådrivande kraft för att EU tar sig an miljö- och klimatfrågorna på allvar, med bindande mål, samarbete och lagstiftning. Moderaterna ser Europasamarbetet som den naturliga basen för en effektiv och resultatinriktad miljöpolitik.

Vi i Moderaterna tycker det är viktigare att koncentrera resurserna och göra utsläppsminskningar där det gör mest nytta. I vilket land minskningen sker spelar ingen roll när utsläppen är ett globalt problem. Miljöpolitik är ett område där EU faktiskt kan göra skillnad och nytta.

Jenny Petersson
Vice Förbundsordförande Moderata Ungdomsförbundet
Kandidat till Europaparlamentet, nr 34 på Moderaternas lista

Inga kommentarer: