onsdag 10 juni 2009

Artikel i HP

Min och Lundholms artikel som var inne i HP 5 juni

Nej till höjd skatt
Halmstadborna kommer att få höjd kommunalskatt efter årsskiftet. Vi från Moderata Ungdomsförbundet tar tydligt avstånd ifrån att lösa sämre tider med mindre pengar i lönekuvertet och minskad pensionsutbetalning.

Att höja skatten i Halmstad leder till att kommunen bara flyttar samhällsproblemen till pensionärer, familjer, ungdomar och andra skattebetalare. Det löser inga problem. I sämre tider är det viktigare att visa ledarskap genom att prioritera och skapa kontroll över ekonomin.

Vi Moderater har ett särskilt ansvar att lösa samhällsproblem och prioritera skattepengar rätt. Vi har lovat väljarna att satsa på trygghet, skola och omsorg. Det har vi bara råd med genom att fler Halmstadbor jobbar när det blir mer lönsamt att arbeta.

Därför har vi inte råd att höja den skatt som låser fast människor som befinner sig i utanförskap och bidragsberoende. Kravet om skattehöjning rimmar dessutom illa med att kommunen flyttar på turistinformationen för flyttens skull, arrangerar en marinfestival, bygger en Halmstad Arena och pumpar in pengar till en olönsam flygplats när det finns en bättre i Ängelholm.

Glädjande är dock att kommunstyrelsens ordförande Carl Fredrik Graf (M) nämnde att den kommunala organisationen skall granskas ingående. Målet med granskningen är att finna lämpliga sparobjekt. Vi i MUF ser fram emot att översynen resulterar i att minska antalet kommunråd, fullmäktigeledamöter och nämnder.

Jenny Petersson, Vice förbundsordförande i MUF

Christofer Lundholm, Ordförande MUF Halmstad

Inga kommentarer: