torsdag 4 juni 2009

Heldre moderat än pirat!

Moderaterna tillhör Europaparlamentets borgerliga partigrupp och röstar därför för en politik för mer marknadsekonomi, frihandel och självbestämmande.

Det är bara 2% av ärenden i EU-parlamentet som rör de frågor Piratpartiet är engagerade i. 98% av politiken gör det inte. Piratpartiets tydliga linje är att de kommer strunta i dessa 98% av politiken, de kommer rösta som den partigrupp de kommer tillhöra om de kommer in. Vilken grupp är det då?

Det skulle ju kunna ge en vägledning för hur Piraterna kommer agera i parlamentet. Men inte heller här ges besked. Piraterna förhandlar med 4 grupper! Det i sig är sååå oseriöst. Väljarna har inte en aning om vad de får för politik från Piraterna i 98% av det som EU-parlamentet ägnar sig åt.

Moderaterna tar ställning för frihet i alla frågor, gällande alltifrån klimatet till jobben som påverkar vår vardag i Sverige. Piratpartiet är ett enfrågeparti som bara tar ställning i en enda sakfråga som Europaparlamentet sällan röstar om. Vem ska då företräda dig i alla andra frågor?

2 kommentarer:

M. sa...

Piraterna är trams, och moderaterna är som vanligt inte ett alternativ. Dom döper om kommersialism till frihet, men min frihet kan aldrig bli moderat. Däremot är vilken röst som helst en röst mot SD, och där måste vi verkligen agera. Enda anledningen till att jag förhandsröstade, för övrigt. Hade tänkt skita i bastuklubben EU och skrika mig hes på Springsteen i stället. Men Mona var på torget och vände mig (vilket visserligen var rätt lätt gjort så jag vart sosse hela mitt liv...).

"Det ni kallade en seger, blev det här landets tragedi.
Ni bygger shoppingcenter och mediakoncerner, och gör kärleken till industri..."

Jenny Petersson sa...

Tråkigt att du inte röstar blått...

De politiska skillnaderna mellan oss moderater och socialdemokraterna handlar om vad samarbetet ska användas till. Vi moderater är anhängare av ett starkt men begränsat EU som kraftsamlar kring de viktigaste utmaningarna. Det handlar framförallt om att underlätta för fler jobb, få fram en tuffare miljöpolitik och kraftsamla mot den internationella brottsligheten.

Socialdemokraterna vill istället ha ett stort men svagt EU. Det innebär att unionen ska lägga energi på saker som vi moderater tycker att varje medlemsland borde få bestämma över själva.Exempelvis reglera vilka arbetstider som ska gälla i Sverige och vilken jämställdhetspolitik vi ska föra. När EU ska lägga tid på sådant blir det samtidigt mindre resurser kvar till att jobba med de frågor där unionen verkligen har en viktig uppgift att fylla.

Socialdemokraternas politik innebär mindre av handel och jobbskapande över nationsgränserna, en klimatpolitik som inte inser att klimatfrågan är global och nej till fördjupat rättsligt samarbete mot den organiserade brottsligheten.