torsdag 12 augusti 2010

Utbildning...

Mer ofta än sällan i debatten med S eller SSU så får jag höra att vi drar ner på utbildningen på högskola och universitet...Det stämmer inte. Vi bygger kraftigt ut utbildningar inom yrkeshögskolan, komvux, högskolor och universitet. Ungdomar har olika mål och ambitioner. Vissa vill gå direkt ut i arbetslivet andra vill läsa vidare. I tider som dessa blir högskoleutbildning lätt en arbetsmarknadsfråga. Allt fler söker sig till högskolan mot bakgrund av en försämrad arbetsmarknad. Det är en efterfrågan som vi besvarar med att skapa från 100 000 helårsplatser. Från 2008 till 2010 har antalet alltså utbildnings- och omställningsplatser stärkts med över 100 000 helårsplatser.

Bland annat finns det 30 000 fler praktikplatser och 10 000 fler platser på universitet och högskolor. Praktikplatserna växer, men det behövs göras mer av alla parter på arbetsmarknaden för att få fram fler praktikplatser.

Avslutningsvis alliansen gör en bred framtidsinvestering för Sveriges unga. Totalt vill vi satsa 6,2 miljarder kronor under perioden 2010-2014 med huvudfokus på grundskolan, lärare och lärlingar..


Share/Bookmark

Inga kommentarer: