onsdag 18 augusti 2010

S glömmer vissa detaljer...

Det är fult att inte berätta hela sanningen. I artiklar skrivna av socialdemokrater, framgår det att de vill avskaffa aktivitetsförbudet. Socialdemokraterna införde själva det som de nu kallar ”aktivitetsförbudet för unga”. Detta gjorde Socialdemokraterna genom de två arbetsmarknadspolitiska åtgärderna kommunala ungdomsprogrammet och ungdomsgarantin, som infördes 1995 och 1998. Förbudet innebar att aktivitet endast kunde ges till ungdomar tidigast efter 90 dagar.

Den nuvarande regeringen avskaffade kommunala ungdomsprogrammet och ungdomsgarantin och införde den 1 december 2007 istället en Jobbgaranti för unga som gäller efter tre månaders arbetslöshet. I samband med finanskrisen införde regeringen förstärkta individuella coachningsinsatser som kan användas redan från första dagens arbetslöshet.

Alliansen står för en bred jobbpolitik. Det handlar om jobbskatteavdrag, en aktiv
arbetsmarknadspolitik och en reformering av Arbetsförmedlingen. Men den handlar även om att det ska bli billigare att anställa, inte minst för dem som gått utan jobb ett tag. Regeringen har även gjort kraftiga satsningar för att förbättra utbildningssystemet och möjliggöra så att fler kan få de kunskaper som behövs för ett yrkesliv.

Share/Bookmark

Inga kommentarer: