torsdag 5 augusti 2010

Alliansens ekonomiska politik är framgångsrik – och solidarisk

Svar till Metallaren 4/8.

RelateratArbetsmarknaden är komplex, och för att få en helhetsbild räcker inte enbart arbetslöshetstalet. Sysselsättningen utgör en lika viktig parameter. Att sysselsättningen har minskat beror på befolkningsökningen. Trots finanskris har Sverige så mycket som 113 000 fler personer sysselsatta i juni 2010, jämfört med juni 2006, enligt SCB.

Alliansregeringens ansvarsfulla ekonomiska politik har gett Sverige EU:s lägsta budgetunderskott förra året, men Socialdemokraterna ville att Sverige skulle gå i Spaniens och Storbritanniens fotspår under finanskrisen. Där har man hög arbetslöshet, högt budgetunderskottet och statsskulden är långt över 50 procent av BNP.

Internationella valutafonden, IMF, gav nyligen Sverige ”med beröm godkänt” och sade att regeringen inte kunde ha hanterat krisen bättre. Alliansens skattesänkningar, som vänsterkartellen och Metallaren framställer som något som urholkar den svenska statsbudgeten, visar sig tvärtom ha varit de mest effektiva verktygen för att öka sysselsättningen och köpkraften. Och nu går de rödgröna till val på att gå tillbaka till hur det var innan Alliansen tog över genom att höja skatterna för alla som arbetar och för företagen.

Före 2006 var svenskarna mest sjukskrivna i hela världen. 140 personer förtidspensionerades varje dag – många var unga. Människor lämnades i långa sjukskrivningar utan hjälp till rehabilitering. Vi vill skapa en kortare väg till ett friskare liv med stöd att komma tillbaka till arbetslivet.

Nu minskar antalet sjukskrivningar. Alla människor kan bli sjuka någon gång, men alla ska räkna med att få tidig hjälp att komma tillbaka till sitt jobb, ingen ska bli lämnad.

Det är riktig solidaritet och något som Metallaren borde välkomna

Anne Marie Brodén, (M) riksdagsledamot Halland
Jenny Petersson, (M) riksdagskandidat Halland



Share/Bookmark



Inga kommentarer: