tisdag 26 juli 2011

Ofräscht Erik Hellsborn

I fredags berövades unga engagerade människor på sina liv i ett våldsdåd som saknar motstycke i Norge såväl som i Nordens moderna historia. Föräldrar har förlorat sina barn, syskon har splittrats och vänner har skilts åt för alltid.

Erik Hellsborn (SD) i Varberg skriver: ”Om det inte funnits någon islamisering eller massinvandring hade det inte funnits något som triggade Behring Breivik att göra som han gjorde.” Inläggets rubrik "Massakern är ett resultat av mångkulturen",

Tycker att den meningen är stötande och direkt ofräsch (vilket också kan sägas om övriga texten) - Anders Behring Breivik har eget ansvar i det han planerat under en längre tid och sedan utförde. Unga människor har får sätta livet till för sin demokratiska övertygelse är obegripligt och ska inte få hända. Inte i en demokrati – i en demokrati är det rent naturligt att man vardagligen möter någon annan som tycker på ett helt annat sätt än en själv. Så är det med det fria ordet.

Det Anders Behring Breivik utförde är ett angrepp mot kärnan av demokratin. Ungdomar som engagerar sig i sin politiska övertygelse att vilja göra världen bättre. Det engagemang som gjorde att även jag en gång engagerade mig politiskt.

Det Erik Hellsborn (SD) skriver och står för påminner mig om att varje dag måste friheten, öppenheten, tolerans och demokrati vinnas.

NH

Share/Bookmark

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hellsborn använder ordet "kosmopolit", det brukade betyda "jude" förut.. Nu betyder det muslim uppenbarligen. SDs nazism ligger inte långt under ytan. Ungefär som nazisterbna mot slutett av 20-talet..

Anonym sa...

Hellsborn konstaterar verkligheten. Massinvandring, islamisering och segregationspolitik (multikultur) leder per definition till motsättningar och i slutändan inbördeskrig.