torsdag 14 juli 2011

Färre onyktra på sjön - det är bra!

Sjön har blivit tryggare med Alliansen - Hårdare krav på nykterhet och fler kontroller ledde snabbt till att antalet fyllerifall ökade förra året. För mig är det lika självklart att man ska vara nykter när man kör båt som bil.

I dagens DN, Kustbevakningens östra region konstaterade 47 fall av sjöfylleri under maj och juni 2010, men under samma period i år är antalet bara 24.

DN, HP

Share/Bookmark

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag vet varför det "är färre som åker fast". Skärgården har ju dött med detta nya utegångsförbud för skärgårdsbefolkningen. Knappt en båt så långt ögat kan nå kvällstid. Våra grannar kommer inte över längre. Vi har alla husarrest i skärgården.

Den som är stolt över en lag som gör den till kriminell vars ankare släpper efter att vederbörande tagit ett glas vin till maten, eller ror ut i sin lilla jolle "dagen efter" bör allvarligt tänka över sin människosyn.

För skärgårdsbefolkningen motsvarar den nya tramslagen en 0,2-promillelag, slumpvisa nykterhetskontroller och hårda straff för den som vandrar omrking i ett villaområde på fredagkvällen. Det skulle säkert "minska supandet i villaområdena", det också.

Kanske en bra idé för Alliansen att driva igenom?

Anonym sa...

Den nya sjöfyllerilagen gäller alla ombord och hela tiden, inte endast när båten är på väg. Kust bevakningen måste nu stoppa ALL vindrickning i gäst och natur hamnar.

Anonym sa...

Enl vad som skrivs i DN ser polis och kustbevakning genom fingrarna och låter sjöfylleristerna komma undan, man ingriper INTE mot berusad som befinner sig i förtöjda båtar trots att sjöfyllerilagen är helt klar på denna punkt, det är förbjudet att vara ombord i en fritidsbåt och ha över 0,2 oberoende om den ligger vid bryggan eller är på väg. Gäller alla ombord.

Ola Ljungberg sa...

Det är oerhört trångsynt att försvara denna vansinneslag utan sakliga belägg. Se istället på farligheten i dess tillkomst. Att politikerna inte litar på Polis/Kammar/Hovrätter utlåtanden som mycket mycket starkt sågar lagen är oroväckande inför framtida lagar. denna lag har ingenting med ökad sjösäkerhet att göra, den som tror det bör läsa på fakta.
www.alltom02promillepasjon.se