torsdag 12 november 2009

C vill införa ett femte jobbskatteavdrag :)

Centern vill sänka inkomstskatterna med ytterligare runt 20 miljarder kronor... Centern som det nya skattesänkarpartiet, om detta går att läsa i di.

Centerpartiet vill gå vidare med ett femte steg jobbskatteavdrag. Kostnad 10 miljarder. Detta är ju toppen! Människor som arbetar får behålla mer av sin egen lön - det är steg i rätt riktning. Egen försörjning gör människor friare och tillåter människor att styra över sina egna liv i större utsträckning.

Alla de som går från bidragsberoende utanförskap till arbete ska känna en verklig skillnad i disponibel inkomst när de tar ett arbete.

Ett missförstånd som ofta förs i debatten är att höginkomsttagare får högst jobbskatteavdrag -det är felaktigt. Jobbskatteavdraget är riktat så att låginkomsttagare får mest pengar procentuellt sett, därefter kommer medelinkomsttagare och för höginkomsttagare är jobbskatteavdraget helt begränsat.

Det ska vara lönsamt att arbeta – det är en politik som har förts och kommer att föras av alliansregeringen. Det är den sortens politik som på lång sikt kan föra Sverige ut ur den ekonomiska krisen och öka landets välstånd och välfärd.

Inga kommentarer: