måndag 13 juni 2011

S saknade svar i Halland...

I Hallandsposten - Artikel från Samtliga moderata riksdagsledamöter.

S saknar svar
Alternativet till detta ”misslyckande” fortsätter att lysa med sin frånvaro.

Den 3/5 (HP) ställde vi några raka frågor, riktade till våra socialdemokratiska riksdagskollegor om vilken politik Socialdemokraterna i Halland nu vill driva. Vi beskrev att partiledaren Håkan Juholt belyst samhällsproblem men inte presenterat några lösningar. Vi undrade hur många steg i jobbskatteavdraget Socialdemokraterna vill ta bort och om Socialdemokraterna fortfarande vill avskaffa rut-avdraget som lett till att tusentals jobb skapats. Vi ställde också frågan om Socialdemokraterna fortfarande vill chockhöja arbetsgivaravgifterna för alla under 26 år.

När vi läser svaret från de halländska socialdemokratiska riksdagsledamöterna (28/5) kan vi konstatera att de inte ens försökt att ge svar på någon av frågorna vi ställt. Istället mynnar deras replik ut i precis det som var upprinnelsen till vårt inlägg. Socialdemokraterna presenterar en rad områden man finner missnöje i och går till angrepp på alla fronter - utan att presentera förslag på lösningar.

Socialdemokraterna menar att arbetsmarknadspolitiken är misslyckad och har gett hög arbetslöshet. Detta tre dagar efter att SCB släppt sin arbetskraftsundersökning för första kvartalet 2011 (25/5) som visar att sysselsättningen har ökat med cirka 120 000 personer under det senaste året. Arbetslösheten har under samma period minskat med 1,6 procent och antalet långtidsarbetslösa har minskat med 32 000 personer. Alternativet till detta ”misslyckande” fortsätter att lysa med sin frånvaro.

Avslutningsvis skriver (S) att Sverige behöver en politik som aktivt jobbar för att möta de brister och utmaningar som vi ser i samhället. Det är vi överens om - men det blir svårt att jobba aktivt för något när man inte kan presentera ett enda förslag på lösning.

Henrik von Sydow, Anne Marie Brodén, Jenny Petersson, Michael Svensson, (M) riksdagsledamöter för Halland

Share/Bookmark

Inga kommentarer: