onsdag 11 februari 2009

Va! - Dan Korn om piketpoliserna i Rosengård

"Apejävel" syftade på svensk Afa-aktivist

Det numera rikskända uttalandet om "apejävel" syftade inte på en invandrare från Rosengård utan på en svensk Afa-aktivist från Höllviken, och uttalandet bör därför inte stämplas som rasistiskt. Det skriver författaren och folklivsforskaren Dan Korn.

Det har visat sig att polismannens språkbruk feltolkats av medierna! SVT startade ett mediedrev genom ljuga, klipp och klistra - det är inte vackert. (att polismannen säger att han ska spöa afa-killen mm är heller inte vackert).

Tankar ang rasism och vårt ansvar - ngt för SVT att tänka på...

Det finns rasism runt om i vårt samhälle - och exempel finns även i den svenska poliskåren. Rasismen begränsar och gör att Sverige inte är lika underbart för alla - rasismen ser till att begränsa människor pågrund av vad vi heter, vart vi kommer ifrån, hur vi ser ut!

Fy för rasism, förtryck och hot.

En del människor, partier och dess företrädare vill göra Sverige fattigare och mindre framgångsrikt. Det finns politiker som inte vill att utländska företag ska få komma hit – det finns de som inte ens vill att människor ska få komma hit. En del vill till och med slänga ut människor. För att säkra Sveriges framtid borde alla vilja att fler företag väljer att etablera sig i Sverige och att alla som bor här ska och vill vara med och jobba.

Tacka vet jag liberalismen med sin tro på rivna gränser, på människors inneboende kraft, på varje individs unikhet, lockar till och ger förutsättningar för mångfald. Liberalism och mångfald triumferar över förtryck och enfald. Mer ansvar och frihet!

Vi måste alla stå upp för våra idéer och inte vika oss för rasister – kom ihåg att Sverige är rikt och fantastiskt tack vare att vi är olika.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hans inlägg var felaktigt
http://newsmill.se/artikel/2009/02/13/sluta-ropa-rasist-och-gor-nagot-problemen