tisdag 10 januari 2012

Brasilien - Rio gruppen

Första punkten på dagordningen i dag var seminarium hos delstatsregeringen på Palácio Guanabara tillsammans med delstatens industriförbund FIRJAN med fokus på den aktuella utvecklingen i Rio de Janeiro, fattigdomsbekämpning och arbetsmarknadsrelaterade frågor.

Efter 3h och fem intressanta föredragare var det lunch. Efter lunchen gick vi bort till hissen till favelan Cantagalo. Vi fick träffa lokalpolisen (UPP) för att lära mer om den pacificeringsprocess som nu sker i favelan. Vi besökte även det lokala socialkontoret och museu de favela samt träffade utbildare och deltagare i favelans barn- och ungdomsprogram (Criança Esperança och Centro de Refêrencia da Juventude).

Under kvällen har vi träffat representanter från generalkonsulatet, ambassaden samt svenska företagsrepresentanter. I morgon väntar möte medrepresentanter för skeppsbyggarnas arbetsgivarorganisation SINAVAL om varvsindustrin i Brasilien med inriktning på arbetsfrågor. Besök hos skeppsbyggarföretaget EISA och möte på IBGE (motsvarande SCB) för briefing om senaste folkräkningen och dess konsekvenser för den brasilianska arbetsmarknaden mm.


Share/Bookmark

Inga kommentarer: