tisdag 15 februari 2011

Fler jobb i Halland på en allt stabilare arbetsmarknad

Fler jobb i Halland på en allt stabilare arbetsmarknad

– Det är mycket glädjande att det nu ser ljusare ut på arbetsmarknaden även om arbetslösheten fortfarande är en stor utmaning. Att vi i Hallands län ligger bland de bästa i landet vad gäller nya jobb är glädjande.

I dagens pressmeddelande från Arbetsförmedlingen framgick att det under januari 2011 anmäldes 62 000 lediga platser till dem och att detta var en ökning med 20 000 sedan förra året. I Hallands län har antalet lediga jobb nästan fördubblats det senaste året enligt Arbetsförmedlingens statistik. Efterfrågan på arbetskraft ökar och det gör att fler och fler får möjlighet att ta sig ett arbete. Detta är ett resultat av både ett bättre konjunkturläge men också en effekt av regeringens insatser för att skapa jobb. Satsningar på att hjälpa arbetssökande med funktionsnedsättning, nyanlända invandrare, arbetssökande inom jobbgarantin för ungdomar och jobb- och utvecklingsgarantin är några av de insatser som genomförts som nu ger reultat.

– Det är viktigt att lyssna på vad de som i slutänden påverkas av våra beslut har att säga. Arbetsförmedlingen möter de jobbsökande och de som finns i Jobb- och utvecklingsgarantin. Därför ser jag fram emot att träffa Arbetsförmedlingarna i Halland under våren för att se till att vi är på rätt spår. Mitt nästa besök blir i Laholm den 23 februari.


länk till arbetsförmedlingens pressmeddelande:
http://www.arbetsformedlingen.se/Om-oss/Pressrum/Pressmeddelanden/Pressmeddelandeartiklar/Riket/2-15-2011-Flera-tecken-pa-stabilare-arbetsmarknad-.html



Share/Bookmark

Inga kommentarer: