onsdag 23 februari 2011

En dag i Laholm



I dag har jag och min politiska sekreterare Helena besökt Arbetsförmedlingen i Laholm. Under dagen träffade vi även representanter ifrån arbetsmarknadsenheten, näringslivsenheten, samhällsbyggnadskontoret mm ifrån kommunen i Laholm. Fokus för dagen var arbetsmarknaden.

För att främja utvecklingen och tillväxten i Laholm, har Laholm samlat kompetensen kring näringsliv, vuxenutbildning och arbetskraftsförsörjning på ett gemensamt ställe – Lärcentrum.

Under mötet med Laholms kommuns enheter berättade de att de har en har en hög ambition att stödja såväl det befintliga näringslivet samt sätta fart på nyföretagande och nya etableringar - det tycker jag är en bra målsättning. Under mötet gavs även en mycket bra bild över Laholms kommun och dess invånare och sysselsättningen

Även Arbetsförmedlingen gav en mycket bra och givande bild av hur det ser ut på arbetsmarknaden i Laholm. Hur de arbetade så effektivt som möjligt med att föra samman de som behöver folk till sitt företag med de som söker jobb.

Antalet lediga platser ökar även nu i Laholm, även om arbetslösheten fortfarande är hög, främst bland unga - även om det har blivit bättre på senaste tiden. Under besöket på arbetsförmedlingen diskuterade vi även rehabilitering av långtidssjukskrivna, arbetsprövning, jobb- och utvecklingsgarantin och jobbcoacher.

Efter dessa besök tittade vi inom Laholms Tidning, där Mona Davidsson gav Helena en bild över arbetet på redaktionen. Det var även nyttig information för mig :).

Helena har arbetat snart i en månad som politisk sekreterare. Detta var hennes första besök i Halland med jobbet, och arbetsdagen avslutades med ett besök på moderaternas kansli i Falkenberg. Efter en dag i Halland satte sig Helena på tåget till Sthlm och jag körde mot Halmstad för fika för att sedan åka till Mellbystrand och koppla av och ladda batterierna inför morgondagen :).




Share/Bookmark

Inga kommentarer: