torsdag 29 juli 2010

I dagens HP

Viktiga reformer mot arbetslöshet

Svar till Björn Ahlkvist (22/7) och Magdalena Streijffert och Klas Jacobsson (27/7).

Socialdemokraterna Björn Ahlkvist, Magdalena Streijffert och Klas Jacobsson, målar upp ett högerspöke som bara existerar ien låtsasvärld. Moderaternas valrörelse handlar om idéer för framtiden. Socialdemokraternas valrörelse handlar om Moderaterna.

Alliansregeringen har under mandatperioden prioriterat välfärdens kärna. Totalt har kommunsektorn tillförts 38 miljarder kronor i nivåhöjning 2010 jämfört med 2006.
För att komma ur den ekonomiska krisen måste förutsättningar skapas för att jobben ska bli fler. Regeringen har gjort det enklare att starta och driva företag. Vi kommer att fortsätta med ytterligare reformer inom detta område. Vi har halverat arbetsgivaravgifterna för människor under 26 år. Sunda statsfinanser gör att vi kan trygga jobben, inte minst i välfärden.

Ahlkvist påstår att sjuka har fått betala för skattesänkningar för de rika. Nej, jobbskatteavdraget handlar om att göra det mer lönsamt att arbeta. Ahlkvist påstår att höginkomsttagare får högst jobbskatteavdrag – det är också fel. Jobbskatteavdraget är riktat så att låginkomsttagare får mest procentuellt sett, därefter kommer medelinkomsttagare och för höginkomsttagare är jobbskatteavdraget helt begränsat. För många människor har detta betytt att man fått mer än 1500 kr varje månad i skattesänkning. Det vill vänsterpartierna ta bort.

Ungdomar har olika mål och ambitioner. Vissa vill gå direkt ut i arbetslivet andra vill läsa vidare. Streijffert och Jacobsson skriver att det försvinner 500 platser från Högskolan i Halmstad, vilket inte stämmer. Högskolan i Halmstad har tillfördelats 400 stycken för 2010 och 2011. Högskolan har under alliansen byggts ut med 10 000 platser för att möta ökade behov av utbildning till följd av lågkonjunkturen. Aldrig tidigare har det funnits så många högskoleplatser i Sverige som hösten 2010.

Alliansens kommer att presentera ett gemensamt valmanifest med vår agenda för nästa mandatperiod där vi fortsatt kommer att sätta jobben och välfärdsfrågorna högt. Vad fler och fler människor har insett är att Moderaterna är Sveriges enda arbetarparti.

Anne Marie Brodén, (M) riksdagsledamot Halland
Jenny Petersson, (M) riksdagskandidat Halland


Share/Bookmark

Inga kommentarer: