måndag 8 november 2010

Veckan som gick

Hej, det är en ny dag, det är måndag,
att det är måndag innebär även starten på en ny vecka :)

Veckan som gick - gick fort....
Möte, möte och möte, måste säga att det går en hel del tid till möten . Flest möten blir det med arbetsmarknads utskottet och möten i samband med utskottet. Innan varje möte träffas alliansen för att gå i genom ärendena, utöver detta träffas även vi moderater och gå igenom vårt arbete i utskotten. Jag får återkomma mer om detta när vi moderater har delat upp ansvarsområderna i utskottet.

I veckan som gick var det dags för den allmänpolitiska debatten, jag tog tillfället i akt och begärde replik i kammaren. Först replikerade jag William Petzäll (SD) på området migration, integration och invandring. På riksdagens hemsida går det att se vad jag och andra ledamöter hittar på i riksdagen med de redskapen som finns där.

I veckan som gick publicerades en insändare i HP av oss fyra halländska riksdagsledamöter.

Pressmeddelanden som är bra att ta en titt på.

1,6 miljoner pensionsavgångar - brist på arbetskraft i många kommuner
Fram till år 2025 är det 1,6 miljoner pensionsavgångar i landet. Det är cirka 250 000 fler personer än under perioden 1995 till 2010. Generationsväxlingen är särskilt omfattande i den offentliga sektorn. De tre storstadslänen påverkas minst, medan många av landets mindre orter berörs mycket. I vissa kommuner blir åldersavgångarna inom offentlig sektor större än tillskottet av ungdomar.

Av landets 21 län är det bara Stockholms, Västra Götalands och Skåne län som får en tydlig ökning av antalet personer på arbetsmarknaden under åren 2010-2025. En viss ökning sker också i Uppsala och Hallands län. I övriga län minskar antalet personer på arbetsmarknaden och nedgången blir störst i Norrbotten och Dalarna.

Arbetsmarknadsläget i september 2010: 45 000 lediga platser (Nytt pressmeddelande kommer om några dagar)

Det blir allt tydligare att uppgången på arbetsmarknaden fortsätter. Antalet personer som får arbete ökar och antalet nyanmälda lediga platser blir allt fler. I september anmäldes 45 000 lediga jobb till Arbetsförmedlingen. Det är 14 000 fler än samma period förra året. Registrerade arbetslösa vid Arbetsförmedlingen och personer i program med aktivitetsstöd var sammanlagt 402 000 personer, motsvarande 8,3 % av arbetskraften. (Arbetsförmedlingen, 13 oktober 2010).

Vad händer idag...

I dag blir det möten, instalation av skrivare och sedan fika med när och kära - imorgon 05.20 åker jag till Stockholm

Share/Bookmark










Inga kommentarer: