fredag 2 juli 2010

Övervikt till Alliansen

Ännu en opinionsmätning som visar övervikt för Alliansen. Som moderat är det alltid roligt att läsa den typen av nyheter. Samtidigt är jag fullt medveten om att det är på valdagen den 19 september som det avgörs, då alla röster är räknade.

Väljarna och Sverige står inför ett vägval i höstens val. Det här vägvalet är viktigt och centralt för Sverige, vägvalet är avgörande. Det är ett val mellan ansvar och överbud. Det är ett val mellan arbetslinjen och bidragslinjen. Arbetslinjen måste värnas för att uppnå full sysselsättning och därmed säkerställa vår kvalité i välfärden.

Alliansen har infört flera reformer för att långsiktigt minska utanförskapet bland unga men mer behöver göras. Regeringen har bland annat slopat arbetsgivaravgifter för arbetslösa och sjukskrivna och halverat arbetsgivaravgiften för unga under 26 år. Alliansen har gjort det billigare att anställa dem som bäst behöver ett jobb. Socialdemokraterna vill göra det tio miljarder dyrare att anställa unga. Att införa en ungdomsskatt är direkt oansvarig och hur leder det till fler jobb?

Alliansen jobbar vidare mot full sysselsättning. Full sysselsättning, där alla som vill och kan arbeta är på arbetsmarknaden och arbetar. Det innebär trygghet, välfärd och möjlighet till självbestämmande för människor.


Share/Bookmark

Inga kommentarer: