tisdag 7 juli 2009

Två av Tre

Två av tre löften är klara för alliansen. Såhär ett år före valet har alliansen införlivat 87 av sina 131 vallöften :). Under det första året vid makten rivstartade regeringen och genomförde 50 vallöften - inte minst på området skatter och arbetsmarknad. Det är bra jobbat!

Den ekonomiska krisen har kastat runt de flesta ekonomiska prognoserna och regeringen har fått prioritera. För att få fler i arbete - har regeringen formulerat flera politiska åtgärder. Åtgärder som Inkomstskattesänkningar (jobbavdrag) i tre steg, nystartsjobb, skattereduktion för hushållsnära tjänster, avskaffad fastighetsskatt, jobbgaranti för unga mm.

Trots att regeringen har genomfört många åtgärder för att få in fler på arbetsmarknaden är det många unga som står utanför. Att få ett jobb är det viktigaste när man är ung. Ett arbete är en förutsättning för frihet, frigörelse och trygghet. Regelverk som vi har i dag tar ifrån ungdomar trygghet utan att ge någon flexibilitet tillbaka. Lagen om anställningsskydd slår fast att unga människor knappt ska ha någon trygghet alls. För att få in fler ungdomar på arbetsmarknaden har de fyra borgerliga ungdomsförbunden ställt 12 krav på alliansen.

Jag hoppas att de andra gör som Maud Olofsson gjorde i partiledardebatten innan sommaren och lyfter fram den svenska arbetsrätten och LAS som ett nyckelproblem för unga att få jobb.

- I debatten sa Maud att det är inte LAS som har räddat ungdomen, snarare tvärtom. Vi behöver skapa ett system för både trygghet och anställningsbarhet.

Så jag hoppas att Maud och resten av alliansen står på sig och avskaffa LAS under nästa mandatperiod. vallöfte kanske... ;)

Inga kommentarer: