torsdag 5 augusti 2010

Ungdoms(s)katt slår mot unga

Ungdoms(s)katt slår mot unga

Högre skatt för att ha ungdomar anställda betyder färre jobb, tror Jenny Petersson, moderat riksdagskandidat i Halland, vice förbundsordförande i Moderata Ungdomsförbundet.

RelateratSverige har länge brottats med en hög strukturell ungdomsarbetslöshet oavsett konjunkturcykel. Alliansregeringen har infört flera reformer för att långsiktigt minska utanförskapet bland unga, men mer behöver göras. Det ska vara lönsamt att arbeta, starta och driva företag.

Alliansen har under mandatperioden sänkt arbetsgivaravgifterna för alla under 26 år. Dessutom har nystartsjobb för bland annat unga och utrikes födda kommit på plats. Socialdemokraterna tycker att det är att slösa med skattebetalarnas pengar när regeringen halverade kostnaden (arbetsgivaravgiften) för att ha ungdomar under 26 år anställda. Om man gör som socialdemokraterna vill och gör det dubbelt så dyrt att anställa, hur många fler jobb blir det?

De rödgröna vill inget annat än att finansiera stora bidragshöjningar och detta genom att införa bland annat en ungdomsskatt. Det är ett hårt slag mot alla oss unga i Sverige! Sverige mår bäst när Sverige jobbar! Rösta för jobben, rösta på moderaterna 19 september.

Jenny Petersson

Share/Bookmark

Inga kommentarer: