tisdag 18 maj 2010

Klimatkampen - debatt och prisutdelning

I dag träffade jag många glada och innovativa ungdomar, när det var prisutdelning i klimatkampen. Klimatkampen ägde rum i Europahuset i Stockholm.

Det var fantastiskt kul att se att det var två bidrag i från Halland, Aranäsgymnasiet i Kungsbacka.

Det bästa bidraget i tävlingen och även vinnare i kategorin Samhälle blev Cykla med Västtrafik, ett bidrag från elever från SKF:s Tekniska Gymnasium i Göteborg, som genom dubbelvinsten belönades med 40 000 kronor. Vinnande bidrag i kategorin Innovationer blev Solcellsmarkisen, som skickats in av elever från Polhemsgymnasiet i Göteborg som därmed fick 15 000 kronor. I kategorin Livsstil vann bidraget Fight and run for a green world som elever från Aranäsgymnasiet, Kungsbacka, arbetat med. Även de belönades med 15 000 kronor som kategorivinnare.

I Paneldebatten som jag var med i deltog CUF, SSU och grön ungdom. Temat för debatten var Politiska lösningar och möjligheter – så vill vi lösa klimatfrågorna.

Sista frågan var om jag var positiv eller negativ till att vi kommer att lösa klimatfrågorna?

Jag tror att framtidstro är viktigt för att med kraft möta klimatproblem, det gäller alla problem för den delen. Det är viktigt att ha en politik som låter förorenaren betala för sin miljöpåverkan och samtidigt uppmuntra människor till bra handlingar och val.

Inga kommentarer: