torsdag 24 maj 2012

I detta ögonblick - Seminarium

Maria Stockhaus om Arbetsmarknadspolitik i kommunerna. Lyfter att frågan är större att bara handla om kommunernas vinst utan om individens vinst att gå från försörjningsstöd till arbete.

Många kloka och nyttiga input till rapporten.



- Posted using BlogPress from my iPhone

Bilder från tisdagen














- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 23 maj 2012

Nu seminarium om Rosa den farliga färgen...

Morgonens första möte är med talmannens referensgrupp för jämställdhet. Fanny Ambjörnsson om hur färgen rosa provocerar och väcker känslor.



- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 22 maj 2012

Ikväll spelade vi den årliga fotbollsmatchen mellan regeringspartierna och oppositionen. Matchen slutade 5-2 till oss. Alliansen, ett samspelet lag som levererar den bästa fotbollen och den bästa politiken ;)




- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 16 maj 2012

I förra veckan..

Jag skrev i ett inlägg i förra veckan att en av de viktigaste händelserna var när Obama gav sitt stöd för könsneutrala äktenskap.
USA:s president Barack Obama stöder könsneutrala äktenskap. Han uttalade sitt stöd i en intervju med ABC News iförra – Heja Obama!
 
 - Jag har precis kommit fram till att för mig personligen är det viktigt att intyga att jag anser att par av samma kön bör kunna gifta sig, sade Obama i en intervju för ABC News på onsdagen.

Obama är med sitt uttalande unik – då han är den första amerikanska presidenten som stöder tanken på att personer av samma kön ska få gifta sig. Tidigare har Obama försvarat starka samhälleliga rättigheter för samkönade par, men inte uttryckligen stött tanken på att personer av samma kön ska få gifta sig. Detta är viktiga steg för friheten - frihet för alla människor – och alla människors lika värde.

Oavsett sexuell läggning eller kön - det är viktigt att alla ska vara lika inför lagen och ha samma rättigheter.
 
DN, SvD

Share/Bookmark

måndag 14 maj 2012

vad är...

… Folkhögskolesatsningen. Arbetslösa ungdomar som inte avslutat sin grund- eller gymnasieutbildning har det svårare på arbetsmarknaden än ungdomar som avslutat gymnasieskolan.
 
 Det är viktigt att motivera dessa ungdomar att återgå till utbildning. Folkhögskolesatsningen är en tillfällig insats till och med 2013, som vänder sig till arbetslösa ungdomar (15 – 24 år) som saknar fullständig grund- eller gymnasieutbildning. Kurserna hjälper ungdomar att ta stegen vidare mot studier och anordnas på ett stort antal folkhögskolor runt om i landet.
 
Satsningen syftar till att öka deltagarnas motivation att återgå till och avsluta sin reguljära utbildning. Denna insats är tillgänglig för målgruppen från och med den första dagen i arbetslöshet.

Läs mer på AF och regeringens hemsida

Share/Bookmark

söndag 13 maj 2012

Snurrar vidare

Vilken vecka det varit – lite av det som hänt.

Måndagen spenderades i Halland med bra verksamhetsbesök och möten i Halmstad, Falkenberg och Varberg.

 I tidags var det möten i Stockholm och besök på Internationella Biblioteket – vilket arbete de gör för främst barn som inte har svenska som första språk. Bra och värdefull input till arbetet i Kulturgruppen som ska leverera en rapport i sommar.  Under tisdagskvällen lyssnade jag även på Kajsa Bergqvist – om hur man når sina mål.
 
Under onsdagen deltog jag i ett seminarium där Unionen släppte sin senaste rapport ”Barn, kompetens och karriär” – bra rapport baserad på Unionens medlemmar.
 
På seminariet berättade jag om den ändringen som jag trodde skett… ang att försäkringskassan kommer att återgå till att påverka attityder och arbeta för att mammor och pappor ska dela mer lika på föräldraledigheten. Det var den info som jag och Tina Acketoft fick till vår Jämställdhets debatt i riksdagen tidigare våras. Men nu verkar detta inte stämma – får återkomma när jag fått svar från Socialdepartementet.
 
Resten av vecka snurrade på med möten mm: Under veckan har jag även haft en praktikant från åk 8 – Oscar Lundquist. Oscar har varit med hela veckan från Halland i måndags till möten i fredags.
 
Veckans höjdpunkt måste ändå vara Obamas ställningstagande för könsneutralt äktenskap – Sjukt nice!

Nu snurrar jag vidare och åker snart till Rhodos – det ska iofs också bli skönt – men det blir ingen vila från blogg eller artikelskrivande mm.

Share/Bookmark

torsdag 10 maj 2012

vad är???!!!!

...Jobbgaranti för ungdomar, det tänkte jag att ni skulle få svar på.
Jag kommer under en tid blogga lite om de olika insatserna som finns för arbetslösa ungdomar.

Jobbgaranti för ungdomar är ett paraplyprogram som infördes 1 december 2007, det  vänder sig till ungdomar som har fyllt 16 men inte 25år och som varit arbetslösa och inskrivna hos Arbetsförmedlingen under en period om sammanlagt tre av fyra månader.

Inom jobbgarantin för ungdomar erbjuds i första hand ett intensifierat stöd med fördjupad kartläggning, studie och yrkesvägledning samt jobbsökaraktiviteter med coachning. Ungdomar kan också erbjudas insatser som arbetspraktik, arbetslivsinriktad rehabilitering och stöd vid start av näringsverksamhet.

Arbetslösa ungdomar ska kunna ta korta tillfälliga jobb utan att riskera att därigenom inte omfattas av jobbgarantin. Det är därför tillåtet att arbeta en månad inom en fyramånadersperiod och ändå omfattas av jobbgarantin för ungdomar.

tisdag 8 maj 2012

Jobbskatteavdraget

Regeringen fick förra våren i uppdrag att genomföra en utvärdering av jobbskatteavdragets effekter. Denna offentliggjordes i vårpropositionen och debatterades idag i en öppen utfrågning i riksdagen.

Både finansdepartementet, Konjunkturinstitutet, SNS som Riksrevisionen pekar på tydliga positiva resultat. Sedan jobbskatteavdraget infördes 2007 har antalet personer i arbetskraften ökat med mellan 70 000-100 000 personer.

Moderaterna vill, när det ekonomiska utrymmet tillåter, gå vidare och förstärka jobbskatteavdraget ytterligare. Vi vill fortsätta vårt arbete med att göra det mer lönsamt att arbeta. Endast så kan vi bygga ett Sverige som håller ihop och där välfärden tryggas för alla.

Länk till utvärderingen.



Bilder från tisdagen













- Posted using BlogPress from my iPhone

Anders Borg på riksdagsgrupp

Sitter på riksdagsgrupp och lyssnar på Sveriges finansminister Anders Borg.

Ämnen som sysselsättningstillväxt, sysselsättningsgrad och arbetslöshet berörs.




- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 7 maj 2012





Lunchen senderades tillsammans med moderater i Falkenberg :)

Under eftermiddagen besökte vi Kulturhuset Komedianten. där fanns det mycket av aktivitet, något för alla. I huset inryms Varbergs Stadsbibliotek, Varbergs Konsthall, Konstverkstan, Lilla Teatern, Kommuninformationen och Tovedals Kafé.





- Posted using BlogPress from my iPhone

Två av dagens besök

I dag har jag, och riksdagsledamöterna Anne marie Brodén och Michael Svensson gjort besök i Halland, med underdagen var även politiska tjänstemännen Ann Burgess och Lina Nygren och givetvis följde prao-eleven Oscar Lundquist med. Dagen startade i Halmstad på Frennarps byskola där även moderaten Christofer Lundholm medverkade. Skolan är en F-3 skola med möjlighet till heldagsomsorg mellan klockan 6.30 och 18.30.

Innan lunch besökte vi även KomTek, som är en teknik- och entreprenörsskola som väcker intresse för teknik och entreprenörskap i samhället, med fokus på barn och ungdomar. KomTek-pedagogiken bygger på glädjen i att skapa med teknikens hjälp och den röda tråden är problembaserat lärande.



- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 6 maj 2012

Nu är det dags... Just nu pågår partiledardebatten.

Alliansen för en politik för framtiden. Dessutom är det en enig Allians som ställs mot en splittrad opposition - S +V + MP + SD är utan svar på hur Sveriges utmaningar ska lösas. Socialdemokraterna vill höja skatten för unga - göra det mindre lönsamt att arbeta.

Fredrik Reinfeldt och övriga i Alliansen levererar.



- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 1 maj 2012

Klockrent!

Ett av dagens bästa FB-uppdateringar, tillhörande Niklas Wykman.

Åtta saker du inte kommer få höra från S dag:

 Vi har förhandlat färdigt med MP och det blir ingen snabbavveckling av kärnkraften.

Vi är överens med Vänsterpartiet att det ekonomiska ramverket gäller.

Vi har ett färdigt regeringsalternativ.

Sverige är ett av de länder som klarar krisen bäst.

Jobbskatteavdraget är bra eftersom det ger fler jobb, stärker jämställdheten och gör det mer lönsamt att arbeta.

För bara några dagar sedan riktade vi miljarder och åter miljarder i skattehöjningar mot ungas jobbmöjligheter. Det tar vi nu tillbaka.

Vi har insett att våra löften om höjda bidrag slår mot jobben och välfärden. Inte minst skulle de fördjupa problemet med ungdomsarbetslösheten och integrationen genom att bygga högre trösklar till arbetsmarknaden.

Vi har aldrig gett Sverigedemokraterna inflytande. Aldrig någonsin, aldrig någonstans, aldrig någon gång!
 
ExP, ExP, AB, SvD, DN

Här är ert plakat




- Posted using BlogPress from my iPhone