söndag 30 oktober 2011

Bullbak på söndagskvällen

Under kvällen bakade jag och Anders kanelbullar - sjukt goda!



- Posted using BlogPress from my iPhone

Agenda

Följde debatten i Agenda mellan Marita Ulvskog och Hans Wallmark... Mina intryck från debatten kan sammanfattas följande. Att Ulvskog tror att S har ensamrätt på vissa begrepp, tiderna förändras. Förut och fortfarande tror S att man har ensamrätt på makten, väljarna har visat att de vill något annat.


- Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 29 oktober 2011

Kampanj med moderaterna i Halmstad :)








Riktigt kul med kampanj - lite kallt men alla trevliga samtal gav energi och värme :)

- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 28 oktober 2011

Ny utredning om utrikes födda kvinnors arbetskraftsdeltagande

Integrationsminister Erik Ullenhag har presenterat direktiven för en ny utredning vars syfte är att få fler nyanlända utrikes födda kvinnor i arbete.

I dag råder det stora skillnader när det gäller syssel­sättning bland utrikes födda kvinnor och män. Tre år efter invandringen arbetar hälften av de utrikes födda männen, men bara var femte kvinna. Några troliga förklaringar till detta är lägre utbildning, mindre arbetslivserfarenhet, stort ansvar för hem och familj samt uttag av föräldrapenning.

Utredningen om ökat arbetskraftdeltagande bland nyanlända utrikes födda kvinnor och anhörig­invandrare ska därför:

· utreda vilka åtgärder som behöver vidtas för att åstadkomma ett ökat arbetskraftsdeltagande för nyanlända utrikes födda kvinnor och anhöriginvandrare som inte omfattas av lagen om etableringsinsatser för vissa nyanlända invandrare (2010:197),

· analysera vilka ekonomiska incitament som påverkar nyanlända utrikes födda kvinnor och anhöriginvandrares arbetskraftdeltagande och deltagande i etableringsinsatser,

· kartlägga uttaget av föräldrapenning bland nyanlända utrikes födda kvinnor och män,

· föreslå åtgärder som ökar möjligheterna för nyanlända utrikes födda kvinnor och män att kombinera föräldraskap med arbete och deltagande i etableringsinsatser samt

· föreslå åtgärder som säkerställer att nyanlända får en individuellt anpassad etablering som är likvärdig för kvinnor och män.

Utredare blir departementsrådet Elin Landell. Kartläggningen av föräldrapenning ska redovisas i ett delbetänkande senast den 1 mars 2012 och uppdraget ska slutredovisas senast den 15 oktober 2012. (Arbetsmarknadsdepartementet, 17 oktober 2011).
http://www.regeringen.se/sb/d/119/a/178140

Dir. 2011:88: http://www.regeringen.se/sb/d/14780/a/178100


Share/Bookmark











tisdag 25 oktober 2011

mitt reflex :) - ökad säkerhet





- Posted using BlogPress from my iPhone

Reflex för morgonpigga - HP

I morgon drar årets kampanj "Reflexmorgon" igång. En kampanj som genomförs för att få cyklister och gångtrafikanter att synas i trafiken - bra tycker jag.

Det är Hallandspolisen tillsammans med NTF Halland, Länsförsäkringar Halland och Cykelfrämjandet som står bakom kampanjen. Man kommer att dela ut reflexer och cykellampor till morgonpigga hallänningar. Under morgonen kommer representanter från arrangörerna finnas på plats i de större orterna i Halland. Tillsammans delar man ut 25000 reflexer och
1000 cykellampor.

Själv fick jag en reflex av mamma på min namnsdag - tack mamma :)

Share/Bookmark

måndag 24 oktober 2011

opinionsmätningar är inte valresultat

I olika mätningar är M starka och S har backat. Förra veckan backade Socialdemokraterna 10 procentenheter - det visar SvD/Sifos extra väljarbarometer. Totalt är stödet för S drygt 25 procent.

Jag är mycket väl medveten om att opinionsmätningar inte är valresultat men de säger ändå något om läget bland väljarna och vilket förtroende de olika partierna har.

Jag tror att två av förklaringarna till väljarstödet i de olika mätningarna heter Fredrik Reinfeldt och Håkan Juholt. Politik och politiker verkar i en förtroende branch.

Share/Bookmark

torsdag 20 oktober 2011

Gustav och jag på verksamhetsbesök i Örebro - vi besökte jobb i sikte och Arbetsförmedlingen :)



- Posted using BlogPress from my iPhone
Även logistiken måste fungera för att kvinnor ska kunna arbeta heltid. Därför vill vi att det ska finnas barnomsorg på obekväm arbetstid. Om det skriver jag och Elisabeth Björnsdotter Rahm i en debattartikel på TV4/Politikerbloggen.

Share/Bookmark

onsdag 19 oktober 2011

Gå inte på S-sagorna - Jag och Michael Svensson i HN

Gå inte på S-sagorna

Replik. Arbetslinjen ska gälla, betonar de moderata riksdagsledamöterna från Halland Michael Svensson och Jenny Petersson.

Allt är sig likt i svensk politik. Vi har en regering som är beredd att ta ansvar och fatta de viktiga besluten som gör att Sveriges öppna och sårbara ekonomi även i framtiden klarar av internationella oroligheter. På den andra sidan finns fyra oppositionspartier. De är inte är överens, har svikit sina vallöften från 2010 och tävlar om vem som höjer skatten mest.

Adnan Dibrani (S) vill i HN den 12/10 gärna få oss att tro att det är en ansvarsfull politik. Men Socialdemokraternas politik är inte ansvarsfull. Deras förslag skulle göra det dyrare att anställa, göra det mindre lönsamt att arbeta och försämra villkoren för företag som anställer ungdomar.

Den stora delen av Socialdemokraternas budget handlar inte alls om investeringar utan om skattehöjningar för att återupprätta Socialdemokraternas bidragslinje.

Vi vill påminna Adnan Dibrani och hans partivänner om att Sverige hade 550 000 förtidspensionärer 2006. Det är tillbaka dit deras bidragslinje för oss. 147 människor förtidspensionerades varje dag med deras politik.

2011 ser vi att Alliansens arbetslinje är mer än bara retorik. Idag har antalet förtidspensionerade sjunkit till 426 000. Alla som lämnat förtidspensioneringen har fått en chans att återgå till egen försörjning och ta ett arbete utifrån sina individuella arbetsförmågor. Genom att se kraften i varje individ upprättar vi en arbetslinje.

Men Socialdemokratin vill inte tala om arbetslinjen, de säger att de vill investera i en kunskapsbaserad ekonomi. Det låter vackert, men det är inget nytt. Ingen kan ha missat att Alliansens visioner för den svenska skolan har varit att skapa ett nytt kunskapsfokus. Det får vi genom att satsa på våra lärare så att alla som idag undervisar men inte är behöriga kan läsa in sin behörighet på universitetet. Men också genom att ställa höga krav på att skolan ska anamma ett modernt arbetssätt, med IT och andra framtidskompetenser.

Vi har också gjort upp med en lång tradition av vänstertänkande i skolan, där det var närmast fult att mäta elevernas kunskaper. Från och med nästa termin kommer betyg att sättas redan i 6-an och redan nu genomförs nationella prov i årskurs 3.

Mot det finns socialdemokraternas version där kunskapsinvesteringar handlar om att utöka antalet platser på högskolor och Komvux. Men om vi inte bygger en kunskapsskola från grunden riskerar hela utbildningsväsendet att bli ett fuskbygge. Svaret på hur Sverige i framtiden ska kunna konkurrera med kunskap kan aldrig handla om fler platser på Komvux.

Fina ord och vackra löften har vi hört från Socialdemokraterna förr, men akta er för att gå på deras sagor. Det finns bara en väg till ökad sysselsättning. Den går genom arbetslinjen.

Michael Svensson

Jenny Petersson

Share/Bookmark

tisdag 18 oktober 2011

Partiledardebatten visade skillnaderna - Laholms Tidning

Partiledardebatten visade på skillnader, Alliansen tar ansvar för Sverige.

Moderaterna är vår tids arbetarparti och vill ge fler människor större frihet och möjligheten att stå på egna ben
- arbetslinjen prioriteras i BP.










Share/Bookmark

Alliansen satsar på framtiden - Jag och Tobé skriver i HN

Alliansen satsar på framtiden

Replik. Regeringen satsar på att få fler jobb, betonar de moderata riksdagsledamöterna Tomas Tobé och Jenny Petersson, när de bemöter Josefin Brink (V) som skrev i HN den 30/9.

Låt oss inledningsvis konstatera att Sverige i dag är ett av få länder i Europa som inte behöver höja skatter och skära ned i välfärden till följd av dåligt skött ekonomi. När flera regeringar kämpar med hög arbetslöshet, nedskärningar och skattehöjningar står Sverige starkt.

Detta betyder dock inte att vi är opåverkade av det som sker i omvärlden. Effekterna på arbetsmarknaden kommer att blir tydliga även här. De satsningar regeringen nu gör kommer att vara avgörande för hur Halland och Sverige klarar krisen.

En förstärkt arbetslinje står i fokus i regeringens budgetproposition. Det innebär stora satsningar för att få fler jobb och ökad sysselsättning. För att de i utanförskap ska komma närmare arbetsmarknaden krävs aktivitet, utbildning och praktik som ger dem ökade möjligheter till ett jobb.

Att inte ha ett arbete föder ofta en känsla av utanförskap. Det är viktigt att människor känner sig sedda. De måste få hjälp och motivation att söka ett arbete. Därför satsar regeringen 1,2 miljarder på Arbetsförmedlingen under det kommande året.

Denna förstärkning ökar handläggartätheten och ger fler kontakter mellan arbetssökande och handläggare. Dessutom skapas möjligheter för profilering och utformning av individuella insatser utifrån den arbetssökandes erfarenheter och behov. För att ytterligare stärka anknytningen till arbetsmarknaden vill regeringen också förstärka satsningarna på arbetsmarknadsutbildning och arbetsmarknadspraktik.

För Alliansen är arbetslinjen den absolut främsta prioriteringen. Därför vidhåller vi vår sänkning av arbetsgivaravgiften för personer under 26 år, fortsätter vår satsning på nystartsjobb och halverar restaurangmomsen.

Många unga har tufft att få ett arbete eftersom de ofta saknar tidigare arbetslivserfarenhet. En stor del av de nya jobb som skapas till följd av momshalveringen beräknas gå till ungdomar, liksom till utlandsfödda och personer med låg utbildning, det vill säga grupper som är hårt drabbade av utanförskapet och i stort behov av att få in en fot på arbetsmarknaden.

Josefin Brink har ända sedan Alliansen vann valet 2006 motsatt sig våra jobbskapande reformer. Att hon och övriga i vänsterkartellen motsätter sig en sänkning av restaurangmomsen är således inte särskilt förvånande.

Regeringen tar ansvar – vi ger trovärdiga besked och löften om åtgärder och aktiva insatser för arbete och omställning. Det är med en stärkt arbetslinje som vi rustar enskilda människor och Halland för framtiden.

Tomas Tobé

Jenny Petersson

Share/Bookmark

tisdag 11 oktober 2011

Så jäkla bra!

3-2!! Grattis till EM!!




- Posted using BlogPress from my iPhone

HN om ett av gårdagens besök



I dag skriver Hallands Nyheter om mitt, Anne Marie och Michaels besök.









Share/Bookmark

















söndag 9 oktober 2011

Vad hände med S?


Vad hände med S? Ett parti utan politik och ledare. Det är inte bra för Sverige med en frånvarande opposition. Socialdemokraterna saknar både kartan och kompassen.

I dagen agenda ville S och V inte vara med för att de skulle ses som en gemensam opposition... Vilket självklart är fel, men det finns en enad Allians med en BP och fyra alternativ till den.

I Agenda tycker jag att Alliansen levererade :). De ingav förtroende och stabilitet.

- Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 8 oktober 2011

Lördags mys

Promenad i det fina höstvädret :)


- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 7 oktober 2011

I dagens Trelleborgs Allehanda

I dagens Trelleborgs Allehanda - Navigatorcentrum fick besök av M-ledamöter



De moderata riksdagsledamöterna Jenny Petersson från Halland och Anders Hansson från Södra Skåne besökte Navigatorcentrum i Trelleborg på torsdagen.

– Vi har varit på arbetsförmedlingen i Ystad och ska vidare till och Jobb Service Syd här i Trelleborg senare, förklarar de båda politikerna.

En orsak till att de besökte just Navigatorcentrum är att verksamheten där har varit framgångsrik.

– Vi vill veta hur det ser ut i verkligheten. Det är viktigt att se vad som fungerar bra – och vad som fungerar mindre bra. Får man veta att något inte är bra så kan man ju försöka ändra på det, säger Anders Hansson.

Jenny Petersson menar att det är viktigt att se till att unga får chansen på arbetsmarknaden.

– Ett exempel är den sänkta restaurangmomsen som kan ge dem en första chans till ett jobb, säger hon.


Share/Bookmark

torsdag 6 oktober 2011

Verksamhetsbesök :)

I dag besökte jag och min riksdagskollega Anders Hansson Arbetsförmedlingen i Ystad samt Navigatorcentrum och Jobb Service Syd i Trelleborg.

Besöken genomfördes som ett led i att samtala kring olika arbetsmarknadspolitiska satsningar, inte minst med fokus på att underlätta för unga att gå från arbetslöshet till anställning.

Det blev tre riktigt bra besök - bra information och diskussioner.

Kvällen spenderades med Samtalskampanj i Halmstad :)

Share/Bookmark

Jultomten Juholt

Dålig rubriksättning i dagens HP papperstidningen - (S)kuggbudget utan några skattehöjningar, artikeln finns med annan rubrik på nätet

Lite felaktigt påstående enligt mig - Socialdemokraternas budget innerhåller en skatteökning på över 20 miljarder kronor för såväl företag som hushåll. Bland skattehöjningarna kan nämnas höjda inkomstkatter, höjda arbetsgivaravgifter för unga, höjd restaurangmoms, minskat RUT/ROT och en ny så kallad vägslitageavgift.

Håkan Juholt har ägnat mycket tid och kraft åt att ställa ut löften till svenska folket om allt till alla -närmare 135 miljarder kronor. De utlovade satsningarna på 15 miljarder för att utrota barnfattigdomen visade sig bli 300 miljoner. Den utlovade utbyggnaden av tunnelbanan i Stockholm skulle kosta mellan 20 och 40 miljarder, men i budgeten nöjer sig Socialdemokraterna med 1,75 miljarder.

Agerandet från socialdemokraternas partiordförande Håkan Juholt är inte ansvarsfullt


Share/Bookmark

onsdag 5 oktober 2011

Bra artikel på Svt debatt av Moderata Ungdomsförbundets ordförande Erik Bengtzboe - gillar att MUF är duktiga och aktiva.

(S) BUDGET Tidigare idag presenterades Socialdemokraternas skuggbudget av Juholt och Waidelich, många oväntade överraskningar, och självfallet allt till alla, precis som man kunde ha räknat ut innan. Vart dessa pengar ska tas ifrån kan man ju undra, men en del av finansieringen är iallafall tydlig. Pengarna ska tas från ungdomarna. Det skriver Erik Bengtzboe, ordförande i Moderata ungdomsförbundet.


Share/Bookmark