måndag 29 augusti 2011

Joggingrunda :)

I morse var jag ute och sprang en runda. Inte bara jag njöt av lugnet, solen och den friska luften :)



- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 26 augusti 2011

Arbetskraftsundersökningarna (AKU) juli 2011

Positiv utveckling för kvinnor
I juli 2011 uppgick antalet sysselsatta till 4 813 000 vilket motsvarar en sysselsättningsgrad på 68,0 procent. Arbetslöshetstalet minskade med 1,1 procentenheter jämfört med juli 2010 och uppgick till 6,9 procent. Antalet arbetslösa var 359 000. Enligt säsongrensade data var antalet sysselsatta 4 627 000 och antalet arbetslösa 368 000. Antalet arbetade timmar var 89,2 miljoner i genomsnitt per vecka.


vi i Moderaterna och Alliansen kommer att fortsätt att arbeta för ett minskat utanförskap, en stärkt välfärd och fler i arbete.

Share/Bookmark









onsdag 10 augusti 2011

Reinfeldt i SVT

Reinfeldt medverkade i kvällens aktuellt, han gav bra och tydliga besked om vad som krävs för att länder ska komma ur den ekonomiska krisen.

Varje enskilt land har ansvar för sin egen situation. Reinfeldt och Alliansen har tagit ansvar för Sverige. Det går inte att skylla på andra när landet går med underskott, utan det gäller att ta ansvar. Reinfeldt menade att andra länders ledare måste gå från ord till handling, d.v.s att genomföra strukturella reformer i sina respektive länder.

Nej, inte ens USA kan leva över sina tillgångar...




- Posted using BlogPress from my iPhone

Färre inlägg under sommaren

Det har blivit färre inlägg under sommaren, det blir fler till hösten. Då kommer jag även att ha en ny fin sida, :).

Kommer att återkomma när den är klar och länka dit :)


Share/Bookmark









lördag 6 augusti 2011

Artikel i HN 5 aug

Ekonomisk återhämtning ger högre pensioner skriver jag om i en replik till Sven Hägerborg (HN 30/7) och att fler i arbete också stärker pensionärernas pensioner.

Under 12 års maktinnehav hade Socialdemokraterna chansen att satsa på landets pensionärer. Den chansen togs inte, Sven Hägerborg. Alliansen har däremot under den gångna mandatperioden hittills sänkt skatten tre gånger för landets pensionärer. Detta är unikt!

I Sverige finns många äldre, främst kvinnor över 80 år, som har låga pensioner och som arbetat oavlönat i hemmet under stor del av sitt liv. Dessa människor är i störst behov av ett extra ekonomiskt tillskott och därför utformade Alliansen skattesänkningarna så att främst äldre med låga pensioner skulle få mer i plånboken.

Men det är inte bara sänkta skatter som påverkar pensionärers ekonomi. De som idag arbetar betalar dagens pensionärers pensioner. Därför tjänar landets pensionärer ekonomiskt på att fler människor arbetar. Detta samband blev tydligt när finanskrisen slog till för ett par år sedan och många människor blev arbetslösa. Genom att färre jobbade innebar detta mindre pengar till pensionssystemet och därmed översteg skulderna tillgångarna och pensionerna sänktes därmed. Jag tror och hoppas Sven Hägerborg håller med om att ett pensionssystem måste fungera utan att detsamma drivs med underskott som skjuts över på kommande generationer.

Minns att vi gått igenom den värsta finanskrisen på flera decennier. De svenska statsfinanserna är mycket välskötta och nu sker en återhämtning på arbetsmarknaden. Antalet fast anställda ökade med 86 000 personer från juni 2010 till juni 2011. Nu ökar pensionerna och pensionsbehållningarna snabbare än den genomsnittliga inkomstutvecklingen. Tack vare att fler kommer i arbete och vi kan lägga finanskrisen bakom oss räknas nu inkomstpensionerna upp med 3,5 procent enligt Pensionsmyndigheten. Allt detta utan att vi skuldbelägger framtida generationer.

Mitt budskap till dig, Sven Hägerborg, är att vi i Moderaterna och Alliansen kommer att fortsätt att arbeta för ett minskat utanförskap, en stärkt välfärd och fler i arbete. Detta tjänar alla på – inte minst landets äldre.

Jenny Petersson

HN

Share/Bookmark

måndag 1 augusti 2011

AKU juni - sysselsättningen ökar och att arbetslösheten sjunker

AKU för juni: Antalet sysselsatta var i juni 2011 totalt 4 754 000 personer i åldern 15-74 år, vilket är en ökning med 97 000 jämfört med juni 2010. Antalet fast anställda ökade med 86 000. Arbetslöshetstalet minskade med 0,7 procentenheter till 8,8 procent och totalt var 458 000 arbetslösa. Antalet arbetade timmar ökade med 2,2 procent.

Tack vare ordning och reda i finanserna och en tydlig arbetslinje har Sverige klarat sig bättre ur finanskrisen än de flesta EU-länder. Efterfrågan på arbetskraft har skjutit fart och nu ser vi att sysselsättningen ökar och att arbetslösheten sjunker.

Få klyftor är så stora som mellan den som har arbete och den som står utanför arbetsmarknaden. Att öka delaktigheten på arbetsmarknaden har därför varit Alliansens huvudfråga sedan valsegern 2006. Vi har drivit en bred jobbstrategi för att förverkliga detta.


Share/Bookmark