måndag 31 maj 2010

Artikel i HP


I dag hade jag en artikel inne i Hallandsposten.


Fortsatt förtroende för regeringen

Svenska folket har fortsatt förtroende för regeringen. I opinionsinstitutet Skops senaste mätning över väljarnas betyg på regeringen och oppositionen anser 58 procent av de tillfrågade att regeringen gör ett bra eller ett mycket bra jobb.

Jag kan inte förneka att det är fantastiskt och jäkligt bra när någon har förtroende för en annan människa. Reinfeldt är en person som inger stort förtroende hos många människor/grupper, män och kvinnor, unga som gamla, moderater även hos en del socialdemokrater.

De rödgröna är oeniga och mycket..

Igår tittade jag på SVT:s Agenda, Jan Björklund (FP) och Maria Wetterstrand (MP) möttes i skolfrågan.

De rödgröna är oense i mycket, de rödgröna har inte enats i betygfrågan. Alliansen vill ha betyg från sexan.

Betyg, det handlar om att fokusera på kunskapen i skolan och att sätta in rätt insatser i tid.

söndag 30 maj 2010

När Mona Sahlin pratar försvinner väljarna

När de rödgröna pratar politik sviker väljarna, skriver Lena Melin i Aftonbladet. Lena fortsätter, den rödgröna budgeten blev inget lyft för Mona Sahlin.

Nä, det verkade vara roligt att lova allt till alla, det var kul så länge de rödgröna inte visade sin politik. Nu har två tydliga allternativ ställts mot varandra Arbetslinjen vs Bidragslinjen. De politiska alternativen visar väljarna vart de olika vägarna leder.

De skattehöjningar som de rödgröna sa skulle drabba någon annan visar sig drabba i princip alla.... en skatt på förmögna ska införas (förmögenhetsskatt)… inga skatter skulle drabba inkomsttagarna… (Men den drabbar 3 miljoner löntagare)…För ungdomar fördubblas arbetsgivaravgifterna, en ungdomsskatt införs. (enklare för unga att få jobb? ) Kilometerskatten höjs med 14 kronor milen och bensinskatten med 49 öre.

Vem drabbas av dessa höjda skatter? Jo vem är denna "någon annan" som de rödgröna pratar om så ofta? Antagligen jag och du, min mamma, din mamma, min syster, din syster, mina vänner, dina vänner och alla de andra i vårt avlånga land.

SIA glass - hur gott som helst!


I dag har det blivit glass i stora lass, nu precis har jag och min syster tittat på film och käkat glass. det var inte vilken glass osm helst utan glass från SIA. SIA Glass har sitt hjärta i halländska Slöinge.


fredag 28 maj 2010

Alliansen leder över de rödgröna!!

Det blåser Alliansvindar i Sverige! I dagens DN, har Synovate sin stora majmätning - Alliansen har ett statistiskt säkerställt övertag i väljaropinionen!

Snart går även Moderaterna om Socialdemokraterna. Moderaterna är bara en dryg halv procentenhet mindre i mätningen. Fantastiskt! Snart är Sveriges nya arbetarparti större än det gamla.

Men det är inte tid för att slå sig till ro, det är på valdagen som det avgörs!

Jag som moderat är aldrig nöjd. Valrörelsen är igång och jag ser fram emot att samtala med väljarna om vad vi moderater vill med Sveriges och Hallands framtid.

Läs även:
MUF, DI, Mary X Jensen, Thomas Böhlmark

Grattis Varberg - ni blev bäst!!

Cykelfrämjandet har i sin Kommunvelometer genomfört en unik granskning av hur svenska kommuner arbetar för cykling. Den visar på stora skillnader mellan kommuner och vissa fall stora brister.

Kommunvelometer, där kommunernas insatser jämförs inom sex olika områden. Undersökningen är upplagd för att ge en objektiv och jämförbar bild av kommunernas insatser och ambitionsnivå i cykelfrågor, oavsett kommunens storlek De kommuner som placerar sig bäst har en jämn balans i sina cykelsatsningar med genomtänkta strategiska plandokument och uppföljning blandat med satsningar på infrastruktur. Varberg är den kommun som placerar sig bäst, tätt följd av Malmö, Göteborg, Västerås, Gävle och Mölndal.

Kommunikationer underlättar vardagen för människor och företag. Sverige ska leda utvecklingen mot hållbara transportlösningar. Det är viktigt att inte ha en enögd politik där ett transportsätt ställs i konflikt med andra transportsätt.

tisdag 25 maj 2010

Det är viktigt med betygssystem i skolan

I dag är forskaren Christian Lundahl ute igen angående betyg, jag undrar vad han har för agenda? och hur det kan vara ok att en forskare utgår ifrån ideologiska värderingar.

Betyg från sexan riskerar att inte alls ge den positiva effekt på elevernas kunskapsutveckling som regeringen säger sig vilja ha – utan kan tvärtom få effekten att eleverna upplever att det inte är lönt att anstränga sig, skriver Christian Lundahl och Anders Jönsson.

Det är okunnigt att göra formativ och summativ (betyg) bedömning till ett motsatspar, där formativ bedömning är bra och summativ bedömning är av ondo. De ska samspela med varandra. Det är viktigt att vi har ett bra betygssystem i skolan som hjälper elever att utvecklas.

Idag ges betygen alldelses försent, på höstterminen i årskurs åtta. Om kunskapsluckor som först upptäcks då, är det för mycket att ta igen på för kort tid. Att utvärdera elevernas kunskapsutveckling handlar om att se alla elever och att inte lämna någon efter.

onsdag 19 maj 2010

Vår statsminister Fredrik Reinfeldt i SVT



Exakt fyra månader kvar till valet - idag gästade statsminister Fredrik Reinfeldt SVT:s Godmorgon Sverige för att svara på frågor från medborgarna.

Onsdag, härliga onsdag

God Morgon! I dag kommer det åter att bli en fantastisk dag med jobb och efter jobbet kl 18 är det dags för möte med valledningen i Moderata Ungdomsförbundet.

Efter det bär det av mot Halland - fantastiska Halland! I morgon har jag semester, då kommer jag att vara med i en debatt på Sturegymnasiet i Halmstad - Fantastiskt kul!

Som om detta vore nog, idag har även Moderata Studenter nationell kampanjdag - Hurra!!

tisdag 18 maj 2010

Nationell kampanjdag!

Onsdagen den 19 maj slår Moderata Studenter på stora trumman och kör NATIONELL KAMPANJDAG. Moderata Studenter växer som aldrig förr, och det är dags att visa vänsterexperimentet vilka som är bäst en gång för alla!Behöver du och din förening hjälp?Hör gärna av er till Ida Drougge 0761-818166ida.drougge@moderat.se

Klimatkampen - debatt och prisutdelning

I dag träffade jag många glada och innovativa ungdomar, när det var prisutdelning i klimatkampen. Klimatkampen ägde rum i Europahuset i Stockholm.

Det var fantastiskt kul att se att det var två bidrag i från Halland, Aranäsgymnasiet i Kungsbacka.

Det bästa bidraget i tävlingen och även vinnare i kategorin Samhälle blev Cykla med Västtrafik, ett bidrag från elever från SKF:s Tekniska Gymnasium i Göteborg, som genom dubbelvinsten belönades med 40 000 kronor. Vinnande bidrag i kategorin Innovationer blev Solcellsmarkisen, som skickats in av elever från Polhemsgymnasiet i Göteborg som därmed fick 15 000 kronor. I kategorin Livsstil vann bidraget Fight and run for a green world som elever från Aranäsgymnasiet, Kungsbacka, arbetat med. Även de belönades med 15 000 kronor som kategorivinnare.

I Paneldebatten som jag var med i deltog CUF, SSU och grön ungdom. Temat för debatten var Politiska lösningar och möjligheter – så vill vi lösa klimatfrågorna.

Sista frågan var om jag var positiv eller negativ till att vi kommer att lösa klimatfrågorna?

Jag tror att framtidstro är viktigt för att med kraft möta klimatproblem, det gäller alla problem för den delen. Det är viktigt att ha en politik som låter förorenaren betala för sin miljöpåverkan och samtidigt uppmuntra människor till bra handlingar och val.

Härliga tisdag!

Härliga måndag! En ny måndag, en ny vecka.... så brukar det låta!
Men idag känner jag... vilken härlig tisdag, en helt fantastisk dag!

måndag 17 maj 2010

grönt ansvarstagande?

I tider av kris och finansiell orolighet är det viktigt att agera ansvarsfullt.

På Miljöpartiets kongress i Uppsala röstade partiet igenom förslaget att sänka normalarbetstiden till 35 timmar i veckan.

Många glömmer att antal arbetade timmar påverkar skatteintäkterna...

söndag 9 maj 2010

Dagens Agenda..

I dagens Agenda, debatten inleds med att vår statsminister Fredrik Reinfeldt understryker vikten av samarbete inom EU när krisen i spåren av den grekiska kollapsen tas upp Mona Sahlin håller med... Jag måste påpeka att det är många av hennes socialist kompisar runt om i Europa som sett till att deras länders statsbudgetar har stora underskott.

Bensinskatten - när frågan kom upp började Fredrik Reinfeldt och Mona Sahlin munhuggas.
- Försök inte gömma dig bakom mig när du ska förklara din politik, sa Fredrik Reinfeldt.

Kraftigt höjda bensinskatter skulle drabba vanliga löntagare hårdast och vara ett allvarligt hot mot glesbygdens framtid.

Höjningen på bensinskatten, kilometerskatt mm sker tillsammans med stora skattehöjningar på arbete. Det verkar bli höjd skatt för allt och alla med en rödgrön regering.

lördag 8 maj 2010

Mona är problemet inte friskolor

Läste på ledarbloggen att Mona Sahlin har varit ute i engelsk media och snackat ner friskolesystemet... Frågan jag ställer mig är; är det friskolorna som är problemet eller Mona?

André säger blogga...

Första vice förbundsordförande André säger att jag måste blogga mera...
... Så nu får jag helt enkelt följa hans goda råd. André bloggar själv ofta och mycket bra.

fredag 7 maj 2010

fredag, snart helg... :)

I dag startade jag arbetsdagen tidigt med jobb, kl 10.00 var det dags för Kandidatutbildning (M), efter det anslöt jag till partistyrelsens (M) sammanträde. När det var slut passade vi i presidiet i MUF att ha ett möte. efter det var det dags för ytterligare några timmars jobbande... klockan är nu över åtta och det är snart dags att gå hem . Får snabb städa innan MUF Halland anländer kl 22 :).

I helgen samlas Moderata Ungdomsförbundets allra viktigaste företrädare, våra kandidater i valet, för att vara med om den största kandidatsamlingen i Moderata Ungdomsförbundets historia.... Självklart ska jag till Ambassadör

I morgon ska jag även medverka i en debatt på ABF-huset, TUF (Turkiska ungdomsförbundet) anordnar en dag... Det ska bli riktigt kul!

Debatt 5 maj i nolltrefem-huset :)

lördag 1 maj 2010

Bratislava - Slovakien!!

Tjohooo, idag åker jag till Bratislava!!

Det ska bli så skönt att komma iväg ett par dagar :), få se hur ofta jag kan blogga.